Femeia care şi-a înjughiat copilul va rămâne în arest 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii din Fălticeni au decis că Nela Maricica Manolache reprezintă un pericol pentru familia sa şi au dispus reţinerea acesteia pentru 29 de zile. Ea şi-a înjughiat duminică seara băiatul de 12 ani care îi ceruse de mâncare. Femeia era beată în acel moment.

UPDATE ora 18.00: Laurenţiu Ioan Manolache va fi externat în cursul zilei de astăzi sau de mâine. Tatăl lui a fost anunţat că poate veni să-şi ia copilul acasă. „Băiatul se simte foarte bine, este de externat. Până acum nu a venit nimeni să-l viziteze", a declarat Tiberius Brădăţan, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţe „Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

Mama copilului de 12 ani va rămâne în arestul IPJ Suceava timp de 29 de zile. „Ea nu fugise după ce comisese fapta, ci era într-o stare prea avansată de ebrietate şi nu se putea deplasa la sediul Poliţiei să dea declaraţii", a precizat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava au discutat şi cu băiatul şi cu membrii familiei sale - tatăl şi cei doi fraţi mai mari. Laurenţiu Ioan Manolache doreşte să se întoarcă acasă la ei, dar nu mai vrea să stea cu mama sa. „Copilul va merge acasă după ce va fi externat. Tatăl şi fraţii săi lucrează, au gospodărie şi pot avea grijă de el. Noi îi vom monitoriza în continuare", a susţinut Florin Tărnăuceanu, director la DGASPC.copilul ar putea fi dat într-un centru de plasament.

O femeie din satul Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, şi-a înjunghiat propriul copil pentru că acesta îi ceruse de mâncare. Tragicul eveniment a avut loc duminică seara, în jurul orei 19.00. Mama, Nela Maricica Manolache, de 38 de ani, băuse câteva pahare şi cum alcoolul pusese stăpânire pe mintea sa, nu a conştientizat că a ridicat cuţitul asupra propriului copil doar pentru că acesta îndrăznise să spună că-i este foame.

O săptămână în spital

„Copilul a cerut ceva de mâncare, iar mama, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fără un motiv anume, l-a înjunghiat cu un cuţit pe fiul ei, de 12 ani, în abdomen“, a declarat Ionuţ Epureanu, inspector în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni, ca mai apoi să fie transferat la Secţia Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava. Medicii spun că viaţa sa nu a fost pusă în pericol. „Băiatul este bine. Plaga nu a fost profundă, cam de 1 cm, şi nu a perforat peretele abdomenului astfel încât să-i pună viaţa în pericol. Va sta internat o săptămână“, a spus Tiberiu Brădăţan, purtătorul de cuvânt al SJU Suceava.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi o cercetează pe mamă în stare de libertate pentru lovire şi alte violenţe.

„Faţă de mama minorului s-au efectuat şi cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului, poliţiştii dispunând prin ordonanţă reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspectei şi introducerea acesteia în arestul IPJ Suceava“, a conchis inspectorul de poliţie Ionuţ Epureanu.În cursul zilei de azi femeia va fi prezentată instanței în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Şi Protecţia Copilului a trimis o echipă la casa familiei Manolache din Sasca, unde i-a găsit pe cei doi fraţi ai minorului înjunghiat, de 15 şi respectiv 16 ani.

Nu mai vrea să stea cu mama

„Cei doi fraţi au fost astăzi (ieri, n.red.) cu tatăl lor la fân. Nu ştim încă unde se aflau aceştia când a avut loc incidentul. În urma discuţiilor purtate cu minorul Laurenţiu Ioan Manolache, la Spitalul Judeţean, acesta a declarat că doreşte să rămână alături de tată şi de fraţi, însă nu mai doreşte să locuiscă împreună cu mama sa“, a precizat Florin Tărnăuceanu, directorul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite