Suceava: Cele mai ciudate reclamaţii la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie s-a plâns de flacăra prea puternică a cuptorului

Pragul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului a fost călcat în ultimele şase luni de peste 500 de clienţi nemulţumiţi.

Circa 80 de suceveni vin în fiecare lună să-şi exprime nemulţumirile printr-o reclamaţie la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC). Acestea sunt dintre cele mai diverse, pornind de la reclamarea unui produs alimentar expirat, până la nemulţumirea faţă de prestarea unui serviciu. Printre altele, sucevenii s-au plâns că flacăra prea puternică a cuptorului le-a ars pâinea.

„A venit o femeie şi a spus ca vrea să facă o reclamaţie împotriva vânzătorului de argaz pentru că îi arde prea tare coptura pe fund”, a spus Elena Comariţa, inspector în cadrul OPC Suceava. De la începutul anului, peste 500 de reclamaţii au fost înregistrate oficial. Numărul ar fi mai mare dacă s-ar lua în considerare şi solicitările nefondate, care au fost respinse de inspectori.

Printre cele mai ciudate reclamaţii este şi cea a unei sucevence care a considerat că a fost amendată de poliţişti pe nedrept. „A venit supărată şi a spus că au amendat-o degeaba, pentru că ea nu-şi aduce aminte să fie un semn de circulaţie instalat acolo unde scria pe procesul verbal”, a povestit Doru Teodorescu, inspector OPC. În urma anchetei a rezultat însă că femeia nu a respectat legea.

Berea prea caldă, urmată de o reclamaţie

O altă plângere inedită, care nu s-a înregistrat, fiind  considerată ca neîntemeiată aparţine unui cetăţean din Vatra-Dornei. Bărbatul a sunat la OPC pentru că i s-a sevit berea prea caldă la o terasă.

„Nu avem punct de lucru la Vatra Dornei şi vă daţi seama ce ar fi însemnat să ne deplasăm până acolo să constatăm că temperatura băuturii nu era pe placul cetăţeanului. De cele mai multe ori cei care fac astfel de reclamaţii nu vor să-şi spună numele şi adresa”, a mai spus Teodorescu.

Weekendul, bogat în plângeri

Cele mai multe reclamaţii sunt depuse în weekend. „De obicei, sâmbăta şi duminica se trezesc să ne sune oamenii că au fost furaţi de barmani la gramaj sau că le-a fost adăugată apă peste alcool”, a afirmat Teodorescu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite