Suceava: Portret/Florin Adrian Laurus: Numărul 7 mondial la skandenberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Portret/Florin Adrian Laurus: Numărul 7 mondial la skandenberg
Suceava: Portret/Florin Adrian Laurus: Numărul 7 mondial la skandenberg

După rezultatele obţinute anul acesta, rădăuţeanul visează la un loc pe podiumul mondial. Nimic nu-l poate împiedica să aducă acasă globul pământesc înghesuit într-o cupă.

La 16 ani le face pe toate: învaţă carte, tinde spre o carieră de succes şi munceşte cot la cot cu părinţii în agricultură. Iar pentru că nu i-a dezamăgit niciodată, anul acesta le-a dus numele departe. Tocmai în Italia, la Portoviro, unde s-a clasat pe locul şapte la concursul mondial de skandenberg, la juniori.


Au fost în concurs 31 de ţări şi am ocupat locul acesta la ambele braţe. Îmi doresc să trec la seniori şi să ajung cineva. Am avut o confruntare amicală şi cu Ion Oncescu, campionul român la seniori, dar n-am reuşit să-l înving. Aici experienţa face diferenţa“, povesteşte tânărul.


Ţine legătura cu prietenii pe messenger


Până la Campionatul Mondial a trecut însă şi prin furcile Campionatului European din Bulgaria. A obţinut locul nouă, unul destul de bun, care i-a deschis calea spre performanţa de la Portoviro. „Momentan sunt în lotul naţional al României la skandenberg împreună cu încă doi colegi de-ai mei, care acum sunt la seniori. Cel mai mult îmi doresc să ajung pe podiumul mondial, să iau unul dintre cele trei locuri râvnite de orice tânăr ajuns în primele zece locuri în lume“, spune Adrian plin de încredere în el şi în corectitudinea acestui sport.


Cel mai mult îl bucură prieteniile legate în grabă, dar care se păstrează dincolo de distanţa geografică. Întâlneşte tineri ca el, plini de vervă şi însetaţi de medalii. Tineri care fac progrese cu fiecare competiţie şi care doresc recunoaştere în domeniu. Prietenii mai apropiaţi rămân însă cei din ţară, în special din Bucureşti, Timişoara şi Craiova.


Cu ei mai schimbă idei pe messenger şi mai stă la poveşti în timpul liber. Deoarece locuieşte la curte, Adrian iubeşte toate animalele de pe lângă casă. Pe lângă Piki, căţelul crescut de el, Adrian are vaci, cai, păsări şi nu în ultimul rând o grădină unde face legumicultură. Nu pentru piaţă, ci pentru familie.


Fratele mai mic, în vârstă de opt ani, îl ajută şi el cum poate, iar când este plecat în deplasări îi duce dorul. La întoarcere ştie că are pentru el „ceva bun“ de pe alte meleaguri. Nu s-a decis încă ce facultate să urmeze, dar cel mai probabil se va îndrepta către sport, la Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iaşi.


La şcoală îşi pune colegii la încercare învăţându-i skandenberg pe bănci. Nu are nimeni sorţi de izbândă, însă distracţia din recreaţii este întreţinută. Nu oricine are coleg un campion mondial la ora de română şi nu orice campion te lasă să copiezi funcţii de gradul doi de la el, la lucrări. 

Întrebări şi răspunsuri


Când ţi-ai dat seama că poţi face performanţă în skandenberg?
Am început la 14 ani şi la scurt timp mi-am dat seama că sunt mai bun ca alţii, începeam să-i înving pe unii care aveau experienţă de mulţi ani. Acum mă pregătesc intens pentru rezultate mai bune. Am trecut de Europene, de Mondiale, acum vreau o carieră adevărată în domeniu.


Dintre ţările în care ai fost la diferite concursuri, care ţi-a căzut la inimă?
Austria. După părerea mea este cea mai disciplinată ţară. Acolo găseşti o curăţenie de nu-ţi vine să crezi. Nu se compară în niciun caz cu nivelul nostru de viaţă, acolo oamenii sunt educaţi din generaţie în generaţie.

Ce-i place
Călătoriile îl binedispun şi îi creează sentimentul de libertate. De asemenea, iubeşte motocicletele. Chiar dacă are 16 ani, a obţinut deja atestat tip A1 pentru scuter.


Ce nu-i place
Este sportiv, însă nu-i place fotbalul. Crede că nu-l caracterizează în niciun fel şi preferă sporturile de forţă şi strategie, cum ar fi luptele, judo, karate etc. Nu fumează
şi nu suportă acest viciu deoarece crede că nu este decât un moft şi un pretext pentru a cheltui banii şi „a te da mai interesant decât eşti“.

Profil
Născut. 1 aprilie 1993, la Rădăuţi.
Studii. Elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic din Rădăuţi.
Familie. Are un frate mai mic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite