Nouă accidente rutiere în doar două zile pe străzile din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În două dintre accidente maşinile s-au ciocnit frontal. Foto arhivă
În două dintre accidente maşinile s-au ciocnit frontal. Foto arhivă

După primele zile de la aşezarea noului strat de zăpadă pe şosele Sucevei au apărut şi accidentele provocate de neadaptarea vitezei la condiţiile meteo şi a carosabilului acoperit de un strat de omăt.

Poliţia Rutieră a înregistrat nouă accidente pe şosele Sucevei în ultimele două zile. Dintre aceste unul s-a soldat cu decesul a patru tineri care se aflau într-o maşină care a derapat şi a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. Incidentele de pe şoselele din judeţ au lăsat în urmă 12 vicitme cu răni uşoare sau care au necesitat internarea şi patru vicitme decedate.

Vineri s-au înregistrat trei accidente în judeţ în care patru pietoni au fost acroşaţi de pe marginea drumului de autoturisme scăpate de sub control în urma derapajului pe zăpadă. În aceeşi zi la 18.45 în interiorul localităţii Boroaia, Dorin A. de 34 ani din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, în timp ce conducea un autocamion ce tracta o remorcă, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în balans din cauza încărcăturii cu butuc de lemn, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat pe carosabil.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto Dorin A.. Acesta purta centura de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Circulaţia pe sectorul de drum respectiv a fost blocată timp de 40 minute.

Tot vineri în jurul orelor 20.50, pe DN 2, în afara localităţii Rădăşeni, Vasile L. de 41 de ani din municipiul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, într-o curbă uşoară la stânga, a observat brusc un atelaj hipo care circula din sens opus pe mijlocul drumului, a frânat brusc, a derapat din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă bătătorită, pierzând controlul asupra direcţiei de mers şi intrând cu partea laterală dreapta în atelajul hipo, împingându-l în afara carosabilului pe partea stângă, prin glisiera metalică, în şanţul de pe partea stângă a sensului de mers.

Din accident a rezultat rănirea gravă a Mariei P. de 37 ani, pasageră în atelaj, precum şi uşoară a căruţaşului Mihai B. de 66 ani, ambii din comuna Preuteşti. Conducătorul atelajului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de şoc, însă i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din accident a mai rezultat uciderea cabalinei care tracta atelajul hipo şi avarierea glisierei metalice. Conducătorul auto purta centura de siguranţă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alte două accidente s-au înregistrat în Suceava din cauza maşinilor care au derapat pe zăpadă şi care au intrat în coliziune cu alte autoturisme conduse regulamter de alţi şoferii din sens opus.

Ieri o femei din Câmpulung Moldovenesc a fost accidentată pe trecerea de pietoni din localitate de Ionuţ T. în vârstă de 22 de ani din Neamţ, şoferul autoturismului care nu a oprit la trecerea de pietoni marcată regulamentar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite