Ninsoarea a adus bucurie iubitorilor sporturilor de iarnă. Se schiază pe pârtia Veverița din Vatra Dornei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se schiază pe pârtia Veverița din Vatra Dornei. Foto arhivă
Se schiază pe pârtia Veverița din Vatra Dornei. Foto arhivă

Stratul de zăpadă a ajuns la aproximativ 25 de centimetri pe pârtia Veverița din Vatra Dornei. Începând cu această dimineață iubitorii sporturilor de iarnă pot schia aici pentru prima dată în acest an.

Stratul de zăpadă pe pârtiile din Suceava este între 10 - 25 cm. Administratorii pârtiilor au pus tunurile de zăpadă în funcțiune și pregătesc pârtiile.
"Se poate schia din această dimineață pe pârtia Veverița. Stratul de zăpadă este de circa 25 de centimetri. Se poate schia și pe celelalte două pârtii în stratul de zăpadă nu este suficient de gros", ne-a spus Petrică Ariciuc, șeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei.

Cea mai lungă pântie de schi din judeţ se află în municipiul  Vatra Dornei care atrage anual mii de turişti. Pârtia „Dealul Negru“ are o lungime de 3.000 de metri şi este dotată cu telescaun şi două babyschiuri. Tot în Vatra Dornei se află alte două pârtii, „Parc“ şi „Veveriţa“. Pârtia „Parc“ are o lungime de 1.000 metri, are două teleschiuri şi un babyschi, în timp ce pârtia „Veveriţa“ are o lungime de 820 de metri. Doar pe pârtia „Parc“ s-a putut schia în această iarnă, însă doar la baza pârtiei.

Destinație nouă pe harta sporturilor de iarnă din România: pârtie de schi de trei kilometri sub masivul Rarău

Preţurile au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, astfel la telescaun pentru o urcare biletul este de 10 lei în timp ce urcarea cu teleschiul costa 4 lei. Echipamentul de închiriat costă între 25  şi 45 de lei în funcţie de calitate şi de mărime. Pârtia „Şoimul“ din Gura Humorului este o altă pârtie unde turiştii schiază la această oră, însă aceasta va fi funcțională abia de la sfârșitul săptămânii. "Pregătim stratul de zăpadă, tunurile sunt și ele în funcțiune, astfel că pe vineri să se poată schia în cele mai bune condiții", ne-a spus Ionela Ghișovan, purtătorul de cuvânt al Complexului Ariniș Gura Humorului. Pârtia are 1.462 metri lungime și este una dintre cele mai dificile din ţară, având o înclinare medie de aproximativ 20%, altitudinea maximă fiind de 756 metri.

Vezi și:

Pârtiile din Suceava se vor deschide în prima zi de Crăciun

Aceasta este dotată cu cinci tunuri de zăpadă care au ajutat ca stratul de zăpadă să fie păstrat la cel puțin 10 centimetri pentru a se putea schia. O urcare si o coborare cu telescaunul costa 10 lei, cei prezenţi putând beneficia de bonusuri la cartelele de reîncarcare dacă urcă de mai multe ori. Spre exemplu, o cartelă cu 6 urcări costă 50 de lei, una cu 9 urcări 65 de lei, în timp ce una cu 30 de urcări costă 150 lei.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite