Suceava: Trei suceveni prinşi la Neamţ cu bani falşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Trei suceveni prinşi la Neamţ cu bani falşi
Suceava: Trei suceveni prinşi la Neamţ cu bani falşi

Infractorii au fost ridicaţi de poliţişti în timp ce încercau să pună în circulaţie o bancnotă de 100 de euro contrafăcută

Pentru fapta lor, aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile şi sunt cercetaţi pentru că ar fi falsificat 3.100 de euro.
Trei persoane din municipiul Fălticeni au ajuns pe mâna poliţiştilor din localitatea Brusturi, judeţul Neamţ, în timp ce încercau să pună în circulaţie bani falşi. Dorina B., de 49 de ani, împreună cu soţul ei, Vergel B., de 53 de ani, şi Dumitru S., de 32 de ani, au fost surprinşi săptămâna trecută în timp ce încercau să-i ofere unui localnic o bancnotă de 100 de euro.


Conform anchetatorilor, cei trei au fost prinşi în timp ce îi dădeau administratorului unui bar bancnota pentru două cartuşe de ţigări. Infractorii, aflaţi într-un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, i-au zis bărbatului că tocmai au sosit din Spania şi că doresc să cumpere ţigările, însă le vor plăti în euro deoarece nu au lei.


Erau filaţi din 2008


Observând că banii sunt falşi, omul a anunţat poliţia, iar până la sosirea oamenilor legii i-a ţinut de vorbă pe falsificatori. Cei trei nu se află la prima abatere de acest fel. Conform anchetatorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, activitatea acestora era monitorizată încă de anul trecut.


În urma cercetărilor efectuate de către anchetatori s-a stabilit că cei trei au reuşit ca, în perioada iunie 2008 - septembrie 2009, să pună în circulaţie în judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani mai multe bancnote contrafăcute de 100 şi 200 de euro. „Până în prezent a fost identificată şi ridicată suma de 3.100 de euro în bancnote contrafăcute, sumă reprezentată de 12 banconote de 200 de euro şi cinci bancnote de 100 euro”, a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţan Suceava.

Cercetările continuă


Pentru a descoperi întreaga activitatea infracţională a celor trei persoane, sâmbătă au fost efectuate două percheziţii la domiciliile falsificatorilor din Fălticeni. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor bancnotelor contrafăcute puse în circulaţie şi tragerii la răspundere penală a tuturor celor implicaţi în acest caz.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite