Suceava:CAMPANIE: Mormane de gunoaie şi străzi pline de tranşee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii sunt deranjaţi de ritmul în care municipalitatea lucrează în oraş

Locuitorii cartierelor din centrul Sucevei se plâng de şanţurile şi deşeurile uitate după lucrările de asfaltare.

Majoritatea sucevenilor sunt nemulţumiţi de ritmul în care se desfăşoară proiectul de reabilitare a reţelei de distribuţie a agentului termic, dar şi de lucrările de modernizare prost executate. Una dintre problemele punctuale sesizate de cetăţeni se referă la mormanele de gunoi rămase în urma muncitorilor care lucrează la înfrumuseţarea oraşului. În parcul de lângă Piaţa Mică operaţiunile de toaletare le-au adus locuitorilor zonei mai multe neplăceri decât mulţumiri.


Au amenajat parcul acesta, dar mormanul de moloz, deşeuri, nisip şi pământ nu s-au deranjat să-l ridice. Este aici de doi ani de zile şi nu interesează pe nimeni, chiar dacă muncitorii de la Rosal vin să strângă gunoiul, molozul îl trec cu vederea“, a declarat Georgeta Enea, rezident în cartierul Obcini.


Iluminatul public, o problemă arzătoare


De altfel, debutul campaniei „Salvaţi-mi cartierul!“, iniţiată de „Adevărul de Seară“, a trezit reacţii prompte din partea cetăţenilor din Suceava. Problema iluminatului public din cartierul Obcini, tratată în primul articol, a fost sesizată şi în alte părţi ale oraşului. Astfel, în zona pieţei de pe strada Universităţii câteva zeci de lămpi amplasate pe stâlpii de iluminat public dau bătăi de cap locatarilor.


Mai mult strică decât ne ajută. Lumina bate în geam toată noaptea şi este stresant. Şirul de lămpi de pe stâlpii de iluminat stradal pâlpâie ca un stoboscop de discotecă“, a povestit Maria Pânzaru, o tânără care locuieşte în apropierea pieţei. Şi modul în care sunt administrate o parte din străzile ale oraşului reprezintă motiv de nemulţumire.


Locuitorii aşteaptă
minuni de la edili


În spatele blocului Dorna, din George Enescu, au săpat pentru conducte. După ce au terminat, au astupat gropile cu moloz, care se afundă tot mai tare în fiecare zi. Parcă am merge prin tranşee. Dacă nu e la strada principală nu vede nimeni. Administraţia locală nu se implică“, a spus Emilian Steciuc, locuitor din George Enescu.

Fără abonamente gratuite

O problemă a cetăţenilor de vârsta a treia o reprezintă lipsa abonamentelor gratuite pentru transportul public local. După ce edilii au încetat să mai ofere gratuităţi, mulţi pensionari au încetat să mai circule cu autobuzele. Costul unui abonament este de 45 de lei lunar, uneori o sumă prea mare pentru buzunarul celor care au pensie de 400 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite