Suceava: Aleea Leca Morariu, sufocată de şantiere (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii şi studenţii care trec prin zonă atunci când vin sau pleacă de la Universitatea „Ştefan cel Mare”  sunt sufocaţi de şoferii care ignoră semnele de circulaţie şi parchează pe unde apucă.

Liniştea locuitorilor din zona Aleea Leca Morariu este perturbată de trei săptămâni, de când au început lucrările ISPA în faţa Primăriei.

Străduţa de 80 de metri, care face legătura între Bulevardul Mărăşeşti şi Universităţii, a început să fie folosită de mii de şoferi pentru a ocoli zona de vis-a-vis de Primărie, creând constant ambuteiaje şi punând în pericol viaţa pietonilor. „Nici în casă nu mai pot sta din cauza gălăgiei. Parcă ar trece o armată pe aici”, spune Dumitru, locatar în zonă.

Poliţia spune că dă amenzi
Şoferii au început să folosească aleea pe post de parcare, deşi în zonă există un indicator care interzice staţionarea. „Degeaba sunt semnele alea, nu le respectă nimeni”, se plânge Ioan Popescu, un sucevean revoltat.

Pe o distanţă de 20 de metri, reporterii „Adevărul de Seară” au găsit parcate, dimineaţă la ora 10.30, nu mai puţin de zece maşini, bară la bară, printre care locatarii abia reuşeau să se strecoare. Nici şoferii corecţi nu erau mai fericiţi, pentru că riscau să îşi zgârie maşinile în încercarea de a traversa străduţa printre cei parcaţi neregulamentar. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, şoferii care parchează ilegal sunt zilnic amendaţi. Laurenţiu Hermeniuc, comisar-şef la Poliţia Rutieră, afirmă că problema va fi rezolvată în momentul în care va fi amenajată o parcare în zona Policlinicii.

„O situaţie concretă cu amenzile pot să dau pe oraş, nu pe străzi. Există un proiect care trebuie să fie pus în aplicare, pentru amenajarea intersecţiei de la Policlinică, de care se ocupă Primăria”, declară Hermeniuc. Până atunci, locuitorii de pe Leca Morariu vor fi nevoiţi să suporte zgomotul şi praful şi-şi vor risca viaţa de câte ori vor trece strada pentru a cumpăra o pâine.

„Nu cred că a primit cineva amendă. Unele maşini sunt parcate constant aici. Dacă s-ar da amenzi, atunci oamenii ăştia ar trebui să aibă deja vreo sută”, spune Virgil M., pensionar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite