Monstrul de la Siret neagă asasinatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul dublei crime din orăşelul sucevean stagnează fiindcă principalul suspect, ucraineanul Leonid Zaporojneţ, refuză să spună adevărul. Dublul asasinat de la Siret, petrecut acum aproape două luni, continuă să le dea de furcă anchetatorilor, care nu au reuşit să facă lumină în acest caz.

Principalul suspect, ucraineanul Leonid Zaporojneţ a fost audiat acum două zile la Cernăuţi de către un procuror din Suceava şi procurori ucraineni, fără niciun rezultat. În cele trei ore de întrebări şi răspunsuri, anchetatorii n-au reuşit să smulgă de la criminal nimic.

Se jură că nu era în Siret

„Acum două zile un procuror de la noi a fost în Ucraina şi l-a audiat pe Zaporojeţ câteva ore. Amănunte nu pot da deoarece fac parte din anchetă“, a declarat Vasile Mandici, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Surse din rândul anchetei spun că ucraineanul neagă cu vehemenţă că ar fi împuşcat-o pe fetiţa şi soţia lui Vasile Hriţcut. Zaporojneţ susţine că a fost abandonat pe raza judeţului de un individ care i-a promis loc de muncă în Italia şi, fiindcă intermediarul i-a cerut bani în plus pe care nu-i avea, ar fi fost lăsat de izbelişte.

Mai mult, principalul suspect spune că pe 17 februarie, când s-a petrecut dubla crimă, aceasta nu era în Siret. Poliţia refuză să dea orice detalii despre evoluţia cercetărilor. „De când a fost preluat de către Parchet, noi nu mai avem nicio legătură cu acest caz“, a declarat Manuel Bordeianu, comisar şef la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Suceava.

L-au avut în mână

Poliţiştii l-au avut în mână pe Leonid Zaporojneţ la o zi după crimă, fără a şti că el ar fi asasinul cu sânge rece de la Siret. Oamenii legii i-au dat drumul după interogatoriu şi l-au trimis în Ucraina fiindcă intrase ilegal în ţară şi nu avea viză. Abia când poliţiştii a primit probele de ADN de la Bucureşti şi-au dat seama despre cine este vorba.

„Nu ştiu nimic, acum aflu de la dumneavoastră. Probele pe care le au poliţiştii dovedesc faptul că este vinovat, cu toate că acum minte, a spus Vasile Hriţcu pentru „Adevărul de Seară“.

Procurorii spun că vor urma şi alte audieri, cu alţi suspecţi din Ucraina, dar că dovada ADN luată de la locul crimei este de necombătut.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite