Suceava: Trei proiectile din al Doilea Război Mondial descoperite în aceeaşi zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Trei proiectile din al Doilea Război Mondial descoperite în aceeaşi zi
Suceava: Trei proiectile din al Doilea Război Mondial descoperite în aceeaşi zi

Pirotehniştii suceveni au avut mult de muncă din cauza proiectilelor vechi descoperite în câteva localităţi din judeţ.

Într-o singură zi pirotehniştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” au intervenit în trei misiuni pentru ridicarea şi depozitarea a trei proiectile vechi datând din cel de-al Doilea Război Mondial.

Prima misiune a avut loc la ora 12.45, în localitatea Buda, unde, în timp ce executa lucrări de demolare a unei anexe gospodăreşti a observat un obiect ce semăna cu o grenadă.

Imediat acesta a cerut ajutorul poliţiei locale care, la rândul lor, au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sosită la faţa locului echipa pirotehnică a identificat şi ridicat o grenadă de mână defensivă, provenind din Al Doilea Război Mondial, ce prezenta un real pericol pentru populaţie.

Aceeaşi echipă pirotehnică, a fost solicitată, la ora 15.40, să intervină la o altă misiune, în oraşul Siret, pe strada Plăieşilor.

În timp ce se executau lucrări de amenajare a străzii lucrătorii au observat în lama utilajului un obiect suspect.

Aceştia au anunţat poliţia locală care, la rândul ei, a solicitat intervenţia profesioniştilor pirotehnici de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pirotehnicienii au asanat un proiectil exploziv, calibrul 76 mm, provenind Din Al Doilea Război Mondial.

În timpul executării lucrărilor de asanare un localnic din zonă a sesizat echipa pirotehnică de existenţa unui obiect asemănător în curtea gospodăriei sale.

În urma verificărilor s-a confirmat cele spuse şi s-a ridicat un corp proiectil exploziv, calibrul 76 mm, provenind Din Al Doilea Război Mondial.

Pirotehniştii s-au întors la bază la ora 18.55 şi au depozitat elementele de muniţie provizoriu până la distrugerea lor într-un poligon autorizat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite