Suceava: Centrul de plasament de la Fundu Moldovei se redeschide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Centrul de plasament de la Fundu Moldovei se redeschide
Suceava: Centrul de plasament de la Fundu Moldovei se redeschide

Cei 23 de copii ai centrului vor putea reveni în clădire începând cu data de 24 august.

Lucrările de reparaţii la Centrul de Plasament „Visătorii” din comuna suceveană Fundu Moldovei, unde un incendiu produs în luna mai a afectat grav mansarda şi un etaj al clădirii, sunt finalizate, copiii instituţionalizaţi aici urmând să revină în centru peste aproximativ două săptămâni.


La mansarda Centrului de Plasament „Visătorii” Fundul Moldovei, aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, pe 12 mai, în jurul orei 02, a izbucnit un incendiu.

La sosirea echipajelor de intervenţie ardea acoperişul construit din lemn cu învelitoare din tablă tip ţiglă, mansarda şi camerele de la etaj, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi gospodăriile învecinate.

Flăcările au distrus acoperişul, mansarda şi cele opt camere de la etaj, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, mobilier, trei computere, o imprimantă, articole textile şi de papetărie. De asemenea, s-au degradat pereţii, plafonul şi tâmplăria clădirii, pagubele fiind estimate la cca. 100.000 lei.

 Centrul „Speranţa” din Suceava va fi redeschis, pe 20 august, celor 70 de beneficiari după ce s-au efectuat lucrări de reparaţii, s-au modernizat toaletele şi s-a amenajat o sală de mese.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite