Suceava: Modernizare cu oftat pe strada Cernăuţi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Modernizare cu oftat pe strada Cernăuţi (GALERIE FOTO)
Suceava: Modernizare cu oftat pe strada Cernăuţi (GALERIE FOTO)

În locul asfaltului au apărut şanţuri şi mormane de pământ. Localnicii se tem că, odată cu apariţia ploilor, nu vor mai putea ieşi din case din cauza noroaielor.

Dacă astăzi ar fi să aibă loc o competiţie off-road, strada Cernăuţi ar fi locul ideal de desfăşurare al întrecerii. La două luni de la debutul lucrărilor de reabilitare a reţelei de canalizare, zona arată ca după bombardament, fiind plină de şanţuri.

Maşinile trase pe dreapta

Localnicii sunt bucuroşi că, după mai bine de 12 ani edilii şi-au amintit şi de ei şi că reţeaua de canalizare şi strada vor fi refăcute, dar nu pot sa nu ofteze când văd care este stadiul lucrărilor.  Tranşee lungi de zeci de metri, gropi şi guri de canalizare descoperite, acesta este peisajul zonei. 

În plus, şoseaua a fost decopertată, astfel că localnicii au fost forţaţi să tragă maşinile pe dreapta şi să circule pe jos prin praf şi noroaie. „Drumul este atât de denivelat şi cu atâtea gropi încât risc să rămân fără maşină. Am pus-o la păstrare, în garaj“, a declarat Andrei Alexăndroaie, comerciant. Oamenii abia aşteaptă ca strada lor să redevină punctul vital de legătură dintre cartierul Iţcani şi centrul municipiului. Optimismul dispare însă de fiecare dată când nori ameninţători brăzdează cerul.

„E bine că se lucrează, însă de ce tocmai acum? Îndată vin ploile şi nu vom mai putea ieşi din casă din cauza noroaielor. Sper să nu se întâmple ca în anii trecuţi, când apele năvăleau în casă“, s-a plâns Virgina Hoboroc, pensionară. Alţii încearcă să-şi alunge îngrijorarea cu amintirea străzii de altădată. „Pe aici era trafic. Autobuze, camioane, maşini mici, toate treceau spre vama de la Siret. Era o stradă frumoasă, dreaptă şi luminată ca ziua. Mă bucur că acele timpuri vor reveni“, a declarat Viorel Dumitru, pensionar.

Pentru a-şi vedea visul împlinit localnicii trebuie însă să mai aştepte câteva luni. „E foarte mult de muncă, motiv pentru care întâi se sapă şi se face terasamentul. Abia apoi, după ce vor fi terminate aceste lucrări, la primăvară, strada va fi asfaltată“, a spus viceprimarul Viorel Seredenciuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite