Mobilizare impresionantă a pompierilor suceveni pentru stingerea unui incendiu într-o pădure din Pojorâta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exerciţiul de simulare a fost urmărit de către membrii delegaţiei de pompieri a Departamentului pentru Incendii şi Salvări din localitatea Seine - et - Marne din Franţa, aflaţi în vizită în judeţul Suceava.

Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a desfăşurat ieri un exerciţiu de simulare a unui incendiu la fondul forestier. La activitate au participat grupa operativă a ISU Suceava, sub comanda inspectorului şef col. Ion Burlui, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc cu trei autospeciale şi trei motopompe, subcomisia tehnică PSI de la Ocolului Silvic Pojorâta, responsabilul cu protecţia fondului forestier, tehnicianul cu paza şi protecţia pădurilor şi un grup de 14 silvicultori şi 60 voluntari, SVSU Pojorâta şi SVSU Fundul Moldovei, cu câte o autospecială apă şi spumă şi cinci voluntari.

În sprijin au sosit şi o autospecială cu motopompă remorcabilă şi două motopompe transportabile de la Detaşamentul Vatra Dornei, un echipaj de poliţie de la Postul de Poliţie Pojorâta, două grupe de jandarmi de la Detaşamentului de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc, personalul Ocolului Silvic Pojorâta, ambulanţe de la substaţia de Ambulanţă Câmpulung Moldovenesc, Compartimentul de Primire Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Pojorâta şi Fundu Moldovei.

Exerciţiul a fost urmărit cu deosebit interes şi de către membrii delegaţiei de pompieri a Departamentului pentru Incendii şi Salvări din localitatea Seine - et - Marne din Franţa, aflaţi în vizită în judeţul Suceava. Pompierii francezi au apreciat complexitatea scenariului aplicaţiei şi profesionalismul pompierilor suceveni participanţi la acţiunile de localizare şi lichidare a focarelor de incendiu. De asemenea, a fost remarcată cooperarea cu celelalte forţe din sistemul judeţean care au competenţe şi responsabilităţi în gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice”, a precizat Cristian Hociung, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

De la Câmpulung Moldovenesc, delegaţia franceză s-a deplasat la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei, unde le-au fost prezentate procedee de salvare la instalaţii de transport persoane pe cablu.


Citiţi şi: Bărbat înecat în timp ce încerca să traverseze înot râul Suceava

Suceava: Ameninţat cu pistolul de un poliţist feroviar

  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite