Suceava: Miracolele moaştelor fac înconjurul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Racla Sfântului Ioan cel Nou a adus la Suceava credincioşi din toată ţara, care vor participa la slujba de priveghi şi la procesiunea moaştelor prin oraş.

Moaştele Sfântului Ioan cel Nou au fost aduse la Suceava în urmă cu mai bine de 600 de ani.

Din cauză că nu a vrut să renunţe la credinţă, Sfântul Ioan a fost decapitat în anul 1330, iar deasupra trupului său a apărut o flacără care a mistuit totul în jur, mai puţin corpul său.

Credincioşii din toate colţurile ţării vin în fiecare an de Sânziene la Suceava pentru a atinge moaştele sfinte, care conform tradiţiei sunt făcătoare de minuni. Motivele pentru care vin pelerinii sunt dintre cele mai diverse, fie pentru vindecarea unor boli, fie pentru prosperitatea familiei sau pentru ajutor în căsnicie, însă cu toţii au credinţa că un miracol le va rezolva problemele.

Miracol de Sânziene

„Am venit aici pentru că mama mea a fost foarte bolnavă. Era pe patul de moarte şi nu mai aveam speranţe, aşa că am mers anul trecut la Sfintele Moaşte şi, ca printr-un miracol, s-a vindecat câteva luni mai târziu”, a spus Alexandra Cerlincă, o fetiţă de zece ani care a venit din satul Cumpărătura. Voi merge de acum în fiecare an să îi mulţumesc Sfântului Ioan cel Nou pentru că i-a redat viaţa mamei mele şi pentru că l-a adus mai aproape de familie pe tatăl meu, a continuat aceasta.

Sute de creştini au venit încă de ieri să ia parte la slujba de priveghi care precede sărbătorirea hramului oraşului Suceava.

Mesele credincioşilor sunt asigurate de mănăstire, care oferă pachete cu mâncare de trei ori pe zi.

„Suntem aici pentru a oferi primul ajutor celor care au nevoie. Anul acesta ne aşteptăm la mai mulţi oameni decât anul trecut. Putem oferi apă şi ceai cald credincioşilor din curtea mănăstirii”, a declarat Ana Maria Coca, voluntară la Crucea Roşie.

Nu pleacă până la procesiune

Vor rămâne în incinta lăcaşului până joi, când va avea loc procesiunea Sfintei Racle pe străzile oraşului.

„Am venit de la Bucureşti pentru a lua parte la această slujbă. Vin în fiecare an cu aceeaşi plăcere. Doar credinţa adevărată şi un suflet curat va aduce înfăptuirea unui miracol”, a declarat părintele Lvrentie.

Sânzienele reprezintă hramul sucevenilor Pelerinii au stat la rând pentru a atinge Sfânta Raclă şi pentru a lua un mănunchi de sânziene sfinţite. Se presupune că acestea aduc prosperitate în casa credincioşilor.

Deşi au avut parte de o vreme ploioasă, creştini au stat cu mic cu mare pentru a atinge Moaştele. Siguranţa pelerinilor este asigurată de forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite