Mii de suceveni sunt diagnosticați cu viroze în fiecare săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70% dintre cazuri sunt copiii cu vârste până în 14 ani, cifra fiind atât de ridicată deoarece părinții nu își izolează copiii la domiciliu la primele semne de boală și îi trimit la școală bolnavi.

3.396 de suceveni au fost diagnosticaţi săptămâna trecută cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 2.178 sunt copii cu vârsta până în 14 ani. În privinţa pneumoniilor, numărul acestora a ajuns la 1.031 de cazuri la nivelul judeţului, din care 505 din zona Sucevei. În total 209 de suceveni cu viroze şi pneumonii au avut nevoie de internare din cauza complicaţiilor. Medicii le recomandă părinţilor să evite să îşi ducă copiii în locuri aglomerate, iar la primele simptome să apeleze la doctorul de familie şi să îi izoleze la domiciliu.

Școlile și grădinițele din Suceava se închid din nou din cauza vremii

„Oamenii trebuie să ştie că dacă fac vaccinul antigripal nu înseamnă că vor fi protejaţi şi împotriva răcelilor, virozelor sau pneumoniilor. Acestea pot apărea oricând dacă organismul este slăbit. De aceea, este recomandat ca în această perioadă să se consume fructe şi legume şi să se bea foarte multe lichide“, a spus medicul de familie Doina Draga Buimistriuc.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla ultimele ştiri din oraş.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite