Microbuzul unui ansamblu de copii din Suceava, răsturnat pe Drumul European 85, în Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzul Consiliului Judeţean Suceava care ducea un ansamblu de copii la Bucureşti, pentru o filmare, s-a răsturnat pe un drum din judeţul Buzău. Patru copii şi trei adulţi au ajuns la spital cu răni pe diverse părţi ale corpului.

Accidentul s-a produs la intersecţia dintre drumul european E85 şi drumul naţional care leagă municipiul Buzău de Ploieşti. Microbuzul cu 20 de pasageri, 16 copii, membrii Ansamblului Străjăncuţa, de la Centrul Cultural Suceava, şi patru adulţi, a virat brusc la stânga, chiar în intersecţie, moment în care un autoturism i-a lovit în spate, provocând răsturnarea pe o parte a microbuzului.

„Accidentul s-a produs pe fondul neatenţiei şoferului din microbuz care a virat brusc la stânga, pe linia continuă, în momentul în care şi-a dat seama că a greşit drumul. Un autoturism din Buzău a intrat în spatele microbuzului, răsturnându-l pe o parte. Sa deschis dosar penal pentru văămare corporală din culpă, urmând să vedem cine se face vinovat“, a declarat comisarul şef Vasile Nicolae, de la Poliţia Rutieră Buzău.

Şoferul microbuzului spune că înainte să vireze, s-a asigurat în toate oglinzile retrovizoare. „Am realizat că am intrat din intesecţie pe drumul spre Ploieşti şi am vrut să revin pe ruta spre Bucureşti, însă am fost lovit din spate şi ne-am răsturnat. Nici nu ştiu când a apărut în spate, pentru că eu m-am asigurat înainte să întoorc“, a declarat Aurel Alexa, şoferul microbuzului Consiliului Judeţean Suceava.

O fată de 13 ani şi mama ei au murit într-un accident rutier FOTO

La spitalul judeţean Buzău au ajuns patru copii şi doi adulţi din microbuzul sucevean şi şoferul autoturismului implicat în accident. „Dintre copiii aduşi la spital, o fată are răni mai grave, un traumatism cranio cerebral şi leyiuni la coloana vertebrală. Ei vor rămâne peste noapte internaţi la spital”, spune Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău.

Ceilalţi copii ai ansamblului au fost preluaţi de un microbuz de la Protecţia Copilului Buzău şi cazaţi la un centru de zi, pentru consiliere psihologică, până la sosirea unui alt microbuz din Suceava. Aceştia plecaseră de dimineaţă din Suceava, pentru a merge la o televiziune folclorică din Bucureşti, unde aveau programată o înregistrare.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante ştiri din oraş şi judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite