Microbuze şcolare noi pentru şase localităţi sucevene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microbuzele au fost luate ieri de primarii şi directorii locali
Microbuzele au fost luate ieri de primarii şi directorii locali

În cursul zilei de ieri, şase microbuze şcolare noi au plecat de la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava în localităţile care le-au solicitat.

Este vorba despre Bilca, Bosanci, Fântâna Mare, Fântânele, Frătăuţii Noi şi Vatra Moldoviţei. Primarii şi directorii şcolari s-au prezentat ieri pentru a prelua cheile microbuzelor destinate transportului elevilor. Niciuna din cele şase localităţi nu avea microbuz şcolar.

 „Acestea sunt localităţi care au solicitat microbuze şi au nevoie reală de ele. Astăzi (ieri, n.red.) s-au acoperit zonele cele mai grele”, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Acesta a menţionat că nevoia este mult mai mare la nivelul judeţului Suceava şi că a făcut demersuri pentru a aduce în perioada următoare alte microbuze pentru transportul şcolar.

În ceea ce priveşte criteriile după care au fost alese localităţile în care au fost distribuite microbuzele şcolare, Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, a menţionat că este vorba despre distanţa pe care copiii o parcurg până la şcoală, numărul de elevi şi cel al unităţilor arondate la şcoala-centru. În total, cele şase microbuze vor deservi, zilnic, circa 300 de copii.

„Zilnic, cam 60 de copii vor fi transportaţi la şcoală cu microbuzul acesta, dintre care 22 fac liceul la Vicovu de Sus şi până acum mergeau cu un microbuz al unei firme private. Pentru noi, acest microbuz este mană cerească”, a spus Zaharie Rusu, primarul comunei Bilca.

O situaţie elaborată de Inspectoratul Şcolar Suceava arată că la nivelul judeţului, la începutul anului şcolar în curs, erau 85 de microbuze care transportau 6.710 elevi.

Necesarul era de peste 100 de mijloace de transport, astfel că acum, după achiziţionarea celor şase maşini, ar mai trebui între 15 şi 20 de microbuze pentru a asigura 100% transportul elevilor din judeţ.

Banii pentru combustibil vor fi asiguraţi de primării, care vor trebui să aloce fonduri în acest sens din bugetul local.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite