Suceava: 80 de artişti îşi expun marfa la Târgul Meşterilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: 80 de artişti îşi expun marfa la Târgul Meşterilor
Suceava: 80 de artişti îşi expun marfa la Târgul Meşterilor

Muzeul Satului Bucovinean găzduieşte cea de-a 14-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, care este organizat de Complexul Muzeal Bucovina în colaborare Centrul Cultural „Bucovina” şi cu

Muzeul Satului Bucovinean găzduieşte cea de-a 14-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, care este organizat de Complexul Muzeal Bucovina în colaborare Centrul Cultural „Bucovina” şi cu autorităţile locale.

Târgul se încadrează în programul manifestărilor organizate de Secţia de Etnografie cu scopul de a promova meşteşugurile tradiţionale, un prilej de afirmare a valorilor legate de tradiţia şi moştenirea culturală românească.
Pe durata târgului se pot achiziţiona obiecte tradiţionale precum tacâmuri din lemn, articole de olărit, îmbrăcăminte ţesută, ouă încondeiate, picturi pe lemn, împletituri şi altele.

În cadrul manifestărilor vor avea loc spectacole de muzică populară susţinute de ansambluri folclorice din Iaslovăţ, Todireşti, Salcea, judeţul Suceava, dar şi de grupul „Românaţi” din Caracal. O altă veste bună pentru suceveni este faptul că acest eveniment va deschide şi „Crâşma lui Moş Iordache”, care va oferi publicului mâncăruri şi băuturi tradiţionale.
Toţi iubitorii de artă populară şi tradiţii sunt astfel invitaţi în Muzeul Satului Bucovinean să viziteze târgul, în perioada 31 august - 2 august, între orele 9.00 şi 21.00.

"Un meşter din Doroteia va încerca să doboare recordul mondial pentru cea mai mică lingură de lemn", Emil Ursu
şef Complexul Muzeal Bucovina

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite