Meşterii populari au adus tradiţia în Centru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii cumpără oale sau măşti de la târgul meşterilor populari
Sucevenii cumpără oale sau măşti de la târgul meşterilor populari

Artişti din toată ţara au adus oale, măşti sau ouă încondeiate. Expoziţia a fost organizată în piaţa centrală. Tot în acest weekend, sucevenii se pot relaxa la concerte sau se pot plimba gratuit cu trăsura.

În cadrul proiectului „Paştele în Bucovina“ sucevenii care au timp liber pot admira şi achiziţiona produsele tradiţionale ale meşterilor din Bucovina. Astfel, ei pot cumpăra oale, sculpturi în lemn şi piatră, podoabe, măşti, picturi pe sticlă sau lemn şi, nu în ultimul rând, ouă încondeiate. Duminică, sucevenii vor fi invitaţi la un concert Pop-Opera al Cvartetului Distinto în piaţa centrală.


Şi în acest an sucevenii se vor putea plimba cu trăsura gratuit, pe traseul Cetatea de Scaun-Biserica Pătrăuţi. Trăsurile au fost puse în funcţiune de astăzi şi vor plimba turiştii până de Paşte. Acesta este un proiect mai vechi al Complexului Muzeal Bucovina, în colaborare cu Direcţia Silvică, punctul de plecare fiind platoul Cetăţii de Scaun.


Trăsura, 15 lei după Paşte


La Mănăstirea Dragomirna va fi un popas de jumătate de oră, timp în care se va vizita obiectivul. Traseul va continua, prin pădure, până la Biserica Pătrăuţi, iar întoarcerea se va face prin Lipoveni.


Cei care nu vor apuca să se plimbe cu trăsura până de Paşte vor avea posibilitatea să o facă după, însă în schimbul a 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. „M-am plimbat şi eu anul trecut cu trăsura. Vreau să repet însă experienţa pentru că a fost minunat“, ne-a spus Ionuţ Zvorâşteanu, student. Atelierul de Creaţie pentru Copii îşi dă o nouă întâlnire cu prichindeii ai căror părinţi sunt ocupaţi sau au bunici fără răbdare. Atelierele de creaţie sunt deschise, de la ora 12.00, la Iulius Mall Suceava.


Părinţi serviţi de copii


Tot mâine, dacă „Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti“. Aşa îi cheamă reprezentanţii Mall-ului pe sucevenii care vor să fie serviţi de către copii, cu începere de la ora 17.00.


„Am mai fost la Cărtureşti cu băieţelul, în urmă cu două săptămâni. E o atmosferă minunată pentru copii, dar şi pentru noi. E o adevărată relaxare“, ne-a spus Mihaela Andrei, mămică. De Florii ia startul Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, eveniment realizat de Iulius Mall în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului şi Palatul Copiilor Suceava.


„Etapa judeţeană se desfăşoară pe olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe, măşti, cojoace, curelărit, sculptură lemn, confecţionat instrumente muzicale, icoane şi pictură pe sticlă sau lemn şi  încondeierea ouălor, împletituri vegetale“, a detaliat Gabriela Doboş, asistent PR Iulius Mall.

______________________

Cadouri pentru sucevenii cu nume de flori
De Florii, primii 150 de suceveni care îşi serbează ziua numelui şi vin la Iulius Mall Suceava primesc un cadou instant din partea centrului comercial. Este vorba de o şampanie oferită sucevenilor care vor avea şi buletinul la ei pentru a-şi dovedi identitatea. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite