Suceava: Medicii, asaltaţi de sucevenii speriaţi din cauza „porcinei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Medicii, asaltaţi de sucevenii speriaţi din cauza „porcinei“
Suceava: Medicii, asaltaţi de sucevenii speriaţi din cauza „porcinei“

Şcoala Creştină Filocalia a fost închisă, după diagnosticarea pozitivă a patru elevi. Medicii infecţionişti suceveni spun însă că toate cazurile de până acum sunt moderate.

Tot mai mulţi suceveni se prezintă pentru consultaţie la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“, îngrijoraţi că ar putea fi contaminaţi cu gripă porcină. Medicii suceveni „au văzut“ ieri nu mai puţin de 85 de persoane. Dintre acestea, 19 au fost diagnosticate cu gripă porcină, iar 17 au fost internate. Probele virusologice recoltate de la pacienţii internaţi au fost trimise pentru confirmare la Clinica de Boli Infecţioase Iaşi.

Cazuri cu evoluţie uşoară spre moderată

Dacă virusologii ieşeni vor certifica ipotezele colegilor suceveni, pacienţii vor fi transferaţi şi trataţi în cadrul Secţiei de Boli Acute Respiratorii a spitalului. „Urmează să primim transportul cu tratament antiviral Tamiflu, trimis de la Iaşi. Toţi cei diagnosticaţi până în prezent au fost cazuri cu evoluţie uşoară – moderată“, a declarat doctor Doina Elena Ganea, director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava.

La secţia de Pediatrie a unităţii medicale au fost internaţi zece copii, cu vârste cuprinse între două luni şi 15 ani, la care s-a infirmat diagnosticul de gripă porcină. În urma rezultatelor de la consultaţii, copiii au primit diagnostice de pneumonie interstiţială sau laringită acută.

Pe de altă parte, patru elevi de la Şcoala Creştină Filadelfia, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, trei băieţi şi o fată, au fost diagnosticaţi oficial cu infecţie cu virusul nou. Unitatea de învăţământ a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată. Cei patru elevi bolnavi au fost internaţi în compartimentul special amenajat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava şi urmează să primească medicamentaţia corespunzătoare.

În acelaşi timp, una dintre profesoarele de la Şcoala Creştină Filadelfia a început să prezinte semnele bolii, iar medicii aşteaptă rezultatul probelor de la Bucureşti pentru a decide exact ce fel de medicamentaţie să-i ofere. Cadrele medicale se tem ca nu cumva virusul să se fi răspândit la elevi tocmai de cadrul didactic, care este soţia unui sucevean întors din Anglia şi diagnosticat cu noul tip de gripă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite