Suceava: Medicii specialişti şi-au făcut propriul sindicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Medicii specialişti şi-au făcut propriul sindicat
Suceava: Medicii specialişti şi-au făcut propriul sindicat

Iniţiativa de a forma un sindicat al medicilor specialişti aparţine cadrelor medicale de la Spitalul de Pediatrie „Cuvioasa Parascheva“, care au demarat procedura din luna martie, când au

Iniţiativa de a forma un sindicat al medicilor specialişti aparţine cadrelor medicale de la Spitalul de Pediatrie „Cuvioasa Parascheva“, care au demarat procedura din luna martie, când au rămas fără salarii de merit. Nemulţumiţi că SANITAS nu le-a apărat drepturile, medicii au  decis să se afilieze la Blocul Naţional Sindical. Sindicaliştii sunt reprezentaţi la Botoşani de un doctor arab, Jaber Yassin, un cunoscut medic pediatru stabilit în oraş înainte de ’89. „Vom avea o întâlnire la minister, unde vom discuta problemele noastre“, a declarat dr. Jaber Yassin, preşedintele Sindicatului Medicilor Specialişti din Botoşani.

Înfiinţat luna trecută, sindicatul are deja 80 de membri din trei mari spitale din judeţ. „Este o iniţiativă extraordinară. Nu am avut până acum o formă legală de reprezentare a intereselor“, a declarat Gina Puflea, medic ginecolog Maternitatea Botoşani. Cea mai mare nemulţumire a medicilor specialişti este prelungirea programului de lucru de la şapte la opt ore. Consideră că noua iniţiativă legislativă va diminua considerabil salariile medicilor specialişti prin reducerea orelor de gardă.

Introducerea grilei unice de salarizare şi diminuarea salariilor pe timp de criză sunt alte doleanţe ale medicilor, care vor fi prezentate Ministerului Sănătăţii. „Nu suntem de acord cu noua grilă pentru că noi facem şase ani de facultate, cinci ani de specialitate, plus educaţia continuă. Eu nu am nimic cu celelalte categorii, dar măcar şase ani de facultate şi cinci ani de specializare să fie dublul altei specializări“, a mai spus preşedintele Sindicatului Medicilor Specialişti din Botoşani.

Astăzi, reprezentanţii sindicaliştilor au ajuns la Bucureşti pentru a-şi expune nemulţumirile ministerului şi pentru a purta discuţii cu ceilalţi colegi din ţară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite