Mărfuri de 3,4 milioane de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primul semestru al acestui an prin punctele de frontieră au trecut 674.834 persoane, iar în cazul a 262 nu s-a permis intrarea în ţară. Au fost înregistrate 52 de treceri ilegale ale frontierei de stat, în care au fost depistate de către poliţiştii suceveni 85 de persoane.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava a confiscat în primele şase luni ale acestui an ţigări, material lemnos şi textile în valoare totală de 3.382.033 lei şi a aplicat un număr de 72 de contravenţii, în valoare 39.678 lei. Aceste date au fost prezentate de către comisarul şef de poliţie Cezar Ciorteanu, şeful IJPF Suceava, în cadrul şedinţei de evaluare a activităţii poliţiştilor de frontieră suceveni din primul semestru al anului.

În urma acţiunilor întreprinse, au fost confiscate un număr de 395.291 pachete de ţigări, în valoare de 2.404.319 lei, iar pe linie de contrabandă s-au înregistrat 72 de cazuri în care au fost implicate 135 de persoane, constatându-se 78 de fapte penale. Din totalul ţigărilor confiscate, 326.155 de pachete, în valoare de 2.087.731 lei, sunt ţigări de contrabandă“, a precizat Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava. Pentru încălcarea prevederilor regimului vamal, în special pentru trafic cu ţigări şi contrabandă, IJPF Suceava a făcut 49 de propuneri de anulare a vizei către Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit bilanţului, prin punctele de frontieră din cadrul IJPF Suceava au trecut 674.834 persoane, iar în cazul a 262 nu s-a permis intrarea în ţară. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 52 de treceri ilegale ale frontierei de stat, în care au fost depistate de către poliţiştii suceveni 85 de persoane.S-au înregistrat 225 fapte penale, printre care 74 de contrabandă, şase infracţiuni de fals şi două constituiri de grup organizat.

Pe plan extern, a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni, axată pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În perioada analizată  au avut loc 144 de întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi ai structurilor subordonate, au fost transmise părţii ucrainene 198 comunicări şi s-au primit 189 de comunicări“, a spus Ilie Poroch-Seriţan, punctând că efectivele IJPF Suceava s-au axat pe prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, contrabandei şi traficului cu ţigări, dar şi a migraţiei ilegale.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite