Suceava: Mama îndoliată, dusă cu vorba de edili

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Mama îndoliată, dusă cu vorba de edili
Suceava: Mama îndoliată, dusă cu vorba de edili

Mama suceveanului mort în Spania se plânge că cei de la Primăria din Mănăstirea Humorului i-au întors spatele

Deşi sâmbătă autorităţile locale se arătau gata să acorde un ajutor de înmormântare, Ileana Negură susţine că a fost „tratată ca un nimeni“.

De când a murit fiul său, Ileana Negură nu mai are linişte. Zilnic se chinuie să priceapă cum a murit fiul său şi, mai ales, cum să-i aducă trupul în ţară şi să-i facă o înmormântare creştinească.

Alungată din Primărie

Locuind într-un sat izolat, pe un „drum fără ieşire“, după cum scrie pe un indicator ce arată drumul spre Poiana Micului, femeia nu are nicio şansă de a se informa ori de a cere ajutorul cuiva. În plus, nici autorităţile locale din comună nu se grăbesc să o ajute.

Deşi iniţial Florin Andrieş, secretarul de la Primăria Mănăstirea Humorului, a declarat sâmbătă, reporterului „Adevărul de seară“ că „în cazul în care ni se va cere, vom face o sedinţă de consiliu şi vom oferi un ajutor de înmormântare“, în faţa femeii situaţia s-a schimbat. „Am fost la Primărie luni şi m-au primit ca pe-un nimeni. Secretarul a vorbit foarte urât cu mine. Nu cred că ne va ajuta cineva“, s-a plâns femeia.

Date despre fiul său mort în Spania capătă foarte greu. Singurele surse de informare le reprezintă fiul şi soţia acestuia, care locuiesc în  Timişoara. „Ei sunt cei care-mi zic ce se mai întâmplă cu fiul meu din Spania. Nu-i pot contacta însă zilnic căci lucrează amândoi, dar mă sună des să-mi zică ce mai află“, a declarat Ileana Negură.  În urma bărbatului mort în Spania a rămas casa lui din Poiana Micului, aflată la doar 200 de metri de casa unde locuieşte mama sa. Femeia merge zilnic acolo. „Uite cum ai plecat şi ai lăsat casa goală! Ai muncit atât şi pentru ce?“, se întreabă bătrâna printre lacrimi, în timp ce se plimbă prin locuinţa pustie.

Nu şi-a mai văzut fiul de un an

Supărarea ei cea mai mare este că nu l-a mai văzut de un an. „A venit acasă anul trecut, în august. Trebuia să vină şi anul ăsta, însă accidentul de muncă din decembrie anul trecut l-a împiedicat să ajungă acasă“, a spus femeia. În tot acest timp însă bărbatul a ţinut legătura cu familia sa prin telefon. „Vorbeam aproape zilnic. Prin telefon am aflat de toate supărările lui“, a încheiat femeia.

Cum a avut loc tragedia

Accidentul care a curmat viaţa lui Ioan Negură (47 de ani) s-a petrecut la 1 septembrie. Conform ziarelor locale din Spania, evenimentul a avut loc la ora 17.00 când bărbatul, care lucra ca muncitor forestier, a fost lovit în cap de trunchiul unui copac. Medicii sosiţi la faţa locului nu l-au mai putut salva.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite