Mall-ul s-a umplut de vechituri scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de suceveni au cumpărat obiecte vechi valoroase, precum bijuterii, vase din argint şi chiar chibrituri.

Curioşii s-au înghesuit astăzi la parterul complexului Iulius Mall din Suceava  să vadă miile de suveniruri şi obiecte rare expuse aici. Expoziţia a reunit peste 20 de colecţionari din toată Moldova, care şi-au scos pe tarabă tot ce au adunat în zeci de ani.


Preţurile ridicate i-au speriat pe unii. Alţii au cedat tentaţiei de a cumpăra câte ceva. „Am vândut mai multe bijuterii pentru că doamnele scot banii mai uşor din portofel. Mărgelele, broşele şi cerceii sunt foarte vechi, cam de pe timpul când era soţia mea domnişoară“, îşi laudă marfa colecţionarul Vasile Iacob.


Chibriturile cubaneze, la îndemână


Oferta anticarilor cuprinde şi cărţi rare, precum şi ornamente. , spune Costel Dănilă, colecţionar din Botoşani. Curioşii au consultat cu interes şi sutele de monezi vechi, vase de porţelan, veioze, tablouri şi cutii de chibrituri. „Vreau să cumpăr câteva obiecte din argint, în miniatură, pentru fata mea. Costă 10 lei unul. Cam scump, dar merită. Nu găseşti pe toate drumurile astfel de lucruri. Vechimea le creşte valoarea“, spune Claudia Strat, profesoară.


O colecţionară a adunat peste 1.000 de cutii de chibrituri cumpărate din toate ţările pe parcursul a zeci de ani. „Cutia costă trei lei. Dacă cineva cumpără mai multe, ca pentru o colecţie personală, atunci mai scădem preţul. În total am 3.000 de pachete“, spune Oana Cezar. Mulţi clienţi au profitat de târg pentru a cumpăra cadouri pentru cei apropiaţi, pentru Sărbători. Viorica Avram a luat câteva cutii de chibrituri vechi, aduse din Cuba, pentru rudele şi prietenii fumători, în loc de brichetă.


„Este mai elegant parcă şi mai interesant să scoţi şi să aprinzi o gămălie de chibrit făcut acum 20 de ani în Cuba“, povesteşte Viorica Avram, pensionară.  Pentru sucevenii care încă nu au fost la expoziţia de antichităţi, aceasta mai este deschisă până diseară, la ora 22.00.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite