Maidanezii încaieră sucevenii cu edilii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul vrea eutanasierea câinilor vagabonzi deoarece primeşte sute de plângeri din partea populaţiei. Iubitorii de animale susţin că este suficientă o campanie de sterilizare în locul uciderii patrupedelor.

Primarul oraşului, Ioan Lungu, crede că 80% dintre locuitorii oraşului ar fi de acord cu eutanasierea maidanezilor, chiar dacă nu are în faţă vreun sondaj profesionist din care să reiasă acest lucru. Din acest motiv, el crede că numai o lege privind eutanasierea ar curăţa străzile oraşului de câinii fără stăpân. În apărarea sa a sărit şi viceprimarul. „Suntem convinşi că, dacă s-ar aproba o astfel de lege, deşi mă îndoiesc pentru că a mai fost o tentativă în urmă cu câţiva ani, oamenii ar fi pro-eutanasiere“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul oraşului, fără a prezenta însă şi argumente pentru susţinerea sa.


„Nu mai sunt pui mulţi“


Până una alta, susţin oficialii municipalităţii, singura soluţie pentru scăderea numărului de maidanezi este o campanie de sterilizare. „Am mai avut două campanii încă de la începutul anului şi acum se poate observa prin oraş că nu mai sunt la fel de mulţi pui, cum erau în vara anului trecut. Rezultatele sterilizării se cunosc în timp îndelungat, nu sunt pentru moment“, a mai precizat viceprimarul Sucevei. De asemenea, edilii au în vedere o hotărâre de Consiliu Local pentru a-i obliga suceveni să-şi sterilizeze animalele din jurul imobilelor, dacă nu renunţă la ele pentru a fi preluate în adăpostul de pe Lunca Sucevei.


Iubitorii de animale nu concep o campanie de eutanasiere şi susţin sterilizarea. „Preşedintele unei asociaţii care ocroteşte animalele, primarul şi vicele nu pot eradica problema de unii singuri. Sucevenii trebuie să se implice şi să fie conştienţi de îndatoririle creşterii unui câine“, a declarat Doiniţa Cocriş preşedintele Asociaţiei ProAnima. Ea s-a arătat nemulţumită că la ultima campanie de sterilizare făcută de asociaţie, puţini suceveni au apelat la serviciile oferite gratuit.


„E un act de barbarie“


„Au fost doar zece persoane interesate de sterilizare. În rest, oamenii ne sună pe noi să venim să luăm animalele pe care tot alţii le-au abandonat pe străzi“, a mai spus Doiniţa Cocriş. Părerile locuitorilor sunt împărţite în privinţa eutanasierii maidanezilor. „Sunt de acord cu legea, aşa poate vom scăpa şi noi de mulţimea de câini“, susţine Simina Siminiuc, proiect manager. Un punct de vedere contrar îl are Doru Hânţescu: „Uciderea animalelor este un act de barbarie. Totuşi, avem pretenţii de ţară civilizată“.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite