Maidanezii, condamnaţi la moarte de către guvernanţi! Iubitorii de animale din Suceava se întreabă "Cu ce bani va fi pusă în aplicare legea?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viaţa maidanezilor rămâne la învoiala consilierilor locali
Viaţa maidanezilor rămâne la învoiala consilierilor locali

Deputaţii au votat azi Legea care permite eutanasierea câinilor comunitari. Legea a fost adoptată cu 168 de voturi au fost "pentru", 111 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri.

Legea a fost adoptată după mai multe săptămâni de amânări. Aceasta stabileşte că maidanezii pot fi ţinuţi timp de 30 de zile în adăposturi, apoi autorităţile locale pot decide ce se întâmplă cu ei, să îi castreze sau să îi eutanasieze. Reprezentanţii autorităţilor locale susţin că aşteaptă normele de aplicare ca apoi să fie făcut un proiect de hotărăre a Consiliului Local pentru a se vota. "Eu pun întrebarea, cu ce bani va fi pusă în aplicare legea când nu sunt bani pentru salariile profesorilor, pentru plata pensiilor şi când substanţele folosite la eutanasiere sunt foarte scumpe? Trebuie să vedem Legea şi apoi normele de aplicare", ne-a spus Doiniţa Cocriş, consilier local şi preşedinta Asociaţiei de Protecţie a Animalelor "Proanima" Suceava.

S-a decis: Maidanezii vor fi eutanasiaţi! Deputaţii, atacaţi cu hârtii de iubitorii de animale: Ucigaşii!

1.500 de câini terorizează oraşul Suceava

Viceprimarul Viorel Seredenciuc susţine că nu este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân. "Eu sunt pentru sterilizare. Vom face un proiect de HCL şi vom vota, însă eu sunt pentru sterilizare", ne-a spus Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

"Nu aşa se rezolvă problema, se vor cheltui bani pentru iresponsabilitatea populaţiei din zonele limitrofe ale judeţului care aduc puii în oraş. Mie mi se pare o lege inaplicabilă. E foarte greu când nu sunt fonduri, cadre specializate care să facă asta şi centre de incinerare. Trebuia să se facă o lege de sterilizare a câinilor din gospodăriile oamenilor", a mai spus Doiniţa Cocriş.

Imagini horror dintr-un adăpost de câini

Viceprimarul Lucian Harşovschi susţine că aşteaptă legea ca apoi să fie consultată populaţia cu privire la eutanasierea câinilor comunitari. "Este posibil să organizăm un referendul local sau întâlniri publice cu populaţia să vedem ce vor oamenii şi apoi vom lua o hotărâre în fucţie de ce vor sucevenii. Este ciudat cum noi tot facem campanii de sterilizare iar numărul câinilor tot creşte şi apar alţii mari aduşi din alte localităţi", a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei.

Maidanezii din Suceava, eutanasiaţi

În adăpostul de animale din Lunca Sucevei sunt peste 1.500 de animale fără stăpân, iar pe străzile din municipiu sunt alte aproximativ 2.000 de suflete.

„Este o problemă despre care vă spun cu toată sinceritatea că mă depăşeşte ca primar din cauza legislaţiei. Nu avem niciun fel de eficienţă, deşi avem parteneriate pentru sterilizarea câinilor vagabonzi şi avem adăpostul din Lunca Sucevei. Aceştia revin pe stradă“, a declarat în urmă cu mai mult timp primarul Ion Lungu. Mai mult, edilul a susţinut că există un adevărat trafic de maidanezi, care sunt aduşi în municipiul nostru şi din judeţele vecine.

Doi suceveni sunt muşcaţi zilnic de maidanezi

Primarul a pus în discuţie şi o metodă folosită în Franţa pentru reducerea maidanezilor. Câinii să fie duşi la padoc, iar dacă într-un interval de şapte zile nu sunt revendicaţi sau cumpăraţi, să fie omorâţi. Părerile sucevenilor sunt împărţite. Unii susţin că eutanasierea este o crimă, iar alţii consideră că aceasta este singura soluţie ce trebuie adoptată în orice stat civilizat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite