Suceava: Magistralele de termoficare nu vor fi gata anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Magistralele de termoficare nu vor fi gata anul acesta
Suceava: Magistralele de termoficare nu vor fi gata anul acesta

Lucrările vor fi sistate pentru ca sucevenii să aibă apă caldă și căldură iarna aceasta, dar vor fi reluate în primăvara anului viitor.

Primarul Sucevei a dat asigurări că, indiferent de stadiul lucrărilor, în 10 octombrie acestea vor fi sistate.

"Din 15 octombrie vrem să livram populației apă caldă și dacă este nevoie și agent termic pentru încălzire. Nu mai putem permite ca orașul să nu aibă apă caldă", a declarat primarul Ioan Lungu.

El a mai spus că pentru întârzierea lucrărilor vor fi aplicate penalități firmelor care vor încasa șase milioane de euro pentru lucrările de înlocuire a magistralelor de termoficare.

Firmele care au câștigat licitația pentru reabilitarea sistemului de încălzire și apă caldă nu au capacitatea necesară pentru astfel de lucrări. Firmele au câștigat licitația în urma unei contestații.

Deși lucrările trebuiau finalizate la 1 octombrie, gradul de realizare este în prezent de 65 la sută, cauza principala fiind lipsa forței de muncă care să aibă calificare în domeniu.

"Ei trebuiau sa aiba minimum 300 de angajati care sa lucreze, iar dupa toate intervențiile mele au ajuns abia acum la 150 de muncitori, adică jumătate din necesar", a precizat Ion Lungu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite