Magazine cu mobilă la fiecare pas în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul unui magazin îşi prezintă marfa
Patronul unui magazin îşi prezintă marfa

Unii patroni nu au rezistat concurenţei şi au pus lacăt pe uşi, însă pe locul acelor centre comerciale au apărut altele, surprinzător, tot cu mobilier.

Sucevenii care doresc să-şi procure mobilă au la dispoziţie o gamă largă de magazine care comercializază astfel de produse. De altfel, la o simplă plimbare prin oraş, din Burdujeni până în Obicini, sucevenii pot găsi magazine de acest tip la fiecare aproximativ 500 de metri.


Cele mai multe se află în cartierul Burdujeni, unde, în apropierea staţiei Orizont, pot fi găsite trei magazine, precum şi pe „George Enescu“, în zona staţiei Mobilă, unde sunt două magazine. Acestea nu sunt însă singurele din oraş, sucevenii putând achiziţiona mobilier din mall-uri, dar şi din alte magazine de profil.

Bătaie pe clienţi
Sperând la cât mai multe vânzări, administratorii au căutat locaţii cât mai potrivite, majoritatea magazinelor fiind amplasate fie în staţiile de autobuze, fie în cadrul centrelor comerciale. Acest lucru însă nu le garantează vânzări extraordinare.


„Când am pornit afacerea erau două magazine în oraş. Acum sunt vreo 15, aşa că am redus drastic din preţ. În plus e şi criză, aşa că o duc foarte greu. Reuşim să ne menţinem pe linia de plutire“, a declarat Alexandru Olaru, administrator.


Astfel, pentru a supravieţui, patronii magazinelor au apelat la politica reducerilor şi la la cea a promoţiilor. În plus, în cazul în care sucevenii nu-şi permit să cumpere cu banii jos, în magazine a fost introdus şi sistemul de ratele. „Sucevenii pot alege să plătească cash, sau să cumpere în rate, acestea fiind pe o perioadă cuprinsă între 3 şi 12 luni“, a declarat Silvia Hâncu, consilier vânzări.

Unul se închide, altul îi ia locul
Recesiunea şi lipsa clienţilor i-au determinat pe unii patroni să renunţe la afacere. Anul trecut, cel puţin şase magazine de mobilă au tras obloanele. În această situaţie s-au numărat două magazine aflate în staţiile Nordic şi Orizont, precum şi alte patru situate în apropierea centrelor comerciale Bucovina, Shopping City, Iulius Mall şi Kaufland. Surprinzător, în locul acestora au răsărit peste noapte alte magazine ce au ca domeniu de activitate tot comercializarea mobilei.


„Anul trecut am păţit-o cu un magazin. Văzusem o mobilă frumoasă pentru dormitor şi, până am adunat banii, magazinul s-a închis. În locul lui a apărut altul cu acceaşi marfă“, a declarat Iuliana Dreţcanu, îngrijitoare.

400 de lei pentru un pat

Sucevenii care doresc să-şi cumpere mobilier pentru un dormitor trebuie să strângă 1.800 de lei. Un pat dublu costă cel puţin 400 de lei, un dulap în trei uşi ajunge la 800 de lei, iar pentru comodă şi noptiere mai trebuie să plătiţi 600 de lei. Preţurile cresc în funcţie de design şi de calitatea materialului ajungând, până la 5.000 de lei pentru un dormitor de lux.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite