Macara de 500 de tone, pentru a repara podul tehnologic peste râul Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii firmei care se ocupă de refacerea podului au spus că până în jurul orei 13.00 aceştia vor reuşi să monteze estacada.

Pentru a repara podul tehnologic de peste râul Suceava distrus în urma inundaţiilor din luna iulie, a fost adusă aseară, în premieră, o macara uriaşă de 500 de tone pe malul apei Suceava.

“Macaraua a ajuns aseară, iar în această dimineaţă a fost montată. Până la amiază sperăm să fie montată şi estacada, dacă nu vor apărea alte probleme”, ne-a spus în această dimineaţă Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Firma care se ocupă de aceste lucrări a închiriat macaraua cu 15.000 de euro pe zi, deoarece preţul unei astfel de macarale ajunge la aproximativ 4 milioane de euro.

Estacada metalică va înlocui structura de beton care a fost ruptă de ape, aceasta fiind, potrivit primarului Ion Lungu, cea mai rapidă soluţie pentru a relua furnizarea apei calde de luni.

“Eu menţin termenul de 6 septembrie, când vom furniza din nou apa caldă în municipiu, dacă totul decurge conform planului”, a spus Ion Lungu. În lipsa unei astfel de macarale, lucrările de refacere a podului ar fi durat cel puţin 6 luni de zile, lucru ce ar fi fost imposibil de suportat de sucevenii care aşteaptă apa caldă de mai bine de o lună.

Întreaga lucrare de refacere costă primăria aproximativ 600.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite