Suceava: Lucrările la canalizare au paralizat traficul din centru (GALERIE VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Lucrările la canalizare au paralizat traficul din centru (GALERIE VIDEO)
Suceava: Lucrările la canalizare au paralizat traficul din centru (GALERIE VIDEO)

Dacă în urmă cu două săptămâni în oraş încă se mai circula civilizat, acum doar nervii de oţel te mai salvează din mijlocul şantierelor.

Operatorul de apă, învins de birocraţia din Primărie

Străzile oraşului Suceava s-au transformat peste noapte în cei mai mari duşmani ai şoferilor. Pe lângă şantierele deschise, praful şi zgomotul inerente, se mai închid pe capete şi străzile din centru.

Strada Vasile Alecsandri a fost închisă pe sectorul dintre sensul giratoriu şi autograră, pentru efectuarea unor lucrări de înlocuire a conductei de canalizare. Beneficiarul lucrării cu fonduri ISPA este societatea ACET. Timp de 12 zile, şoferii care aveau drum pe aici vor trebui să se reorienteze. Măsurile luate de edili pentru a mai micşora disconfortul conducătorilor auto nu-i ajută foarte mult.

Astfel, strada Curtea Domnească a devenit din nou drum cu două sensuri, deşi lăţimea redusă a carosabilului şi maşinile parcate de-o parte şi de alta nu permit acest lucru. „Este de-a dreptul îngrozitor traficul. Pentru o bucată de drum de doar câţiva metri stau blocat câte jumătate de oră”, a exclamat deranjat Dan G., şofer de taxi. Centrul oraşului a devenit practic un iad pentru şoferi din cauza gropilor lăsate în urma lucrărilor de înlocuire a conductelor de apă, canalizare sau termoficare, dar şi din cauza şantierelor nou apărute. Aici sunt patru şantiere pe o rază de doar câteva sute de metri.

Nici prin faţa Casei de Cultură, pe strada Nicolae Bălcescu, nu se circulă în condiţii normale. „Am venit în concediu din Italia şi m-am îngrozit de ceea ce am găsit. Traficul este infernal”, a declarat Vasile Bercheş, şofer.

Rute ocolitoare

Autorităţile apelează la calmul sucevenilor. „Le recomand şoferilor să aibă răbdare şi să conştientizeze că municipiul este în modernizare. Rute ocolitoare pentru şoferi sunt toate străzile care nu sunt închise”, a recomandat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Răbdarea şoferilor este testată însă la maximum în condiţiile în care doar zece  agenţi de circulaţie dirijează traficul, iar majoritatea nu sunt prin centru.

Şoferii care vin dinspre Burdujeni spre oraş pot să folosească variantele ocolitoare. Astfel pentru a ajunge în centru ei pot aborda serpentinele şi apoi una dintre străzile deschise circulaţiei, Petru Rareş sau Armenească.  Cei care vor să iasă din oraş fără a traversa centrul pot folosi variantele ocolitoare prin Şcheia şi Iţcani.
 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite