Lucrări blocate la şoseaua de centură a Sucevei FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări sistate la şoseaua de centură a Sucevei
Lucrări sistate la şoseaua de centură a Sucevei

Construcţia şoselei de centură a Sucevei a intrat din nou în impas, după ce constructorul, SCCF Grup Colas Iaşi, nu şi-a mai primit banii pentru ultimele lucrări efectuate.

Mai mult, alocările bugetare pentru acest an sunt pe zero, astfel încât utilajele au înţepenit, iar muncitorii au fost trimişi pe alte şantiere din ţară.

Dumitru Hanganu, fost director al SCCF Grup Colas Iaşi, a precizat că restanţele financiare se ridică la peste 21 de milioane de lei, din care aproximativ 7 milioane de lei reprezintă factura lunii iunie, iar diferenţa este dată de materialele pe care constructorul le-a achiziţionat pentru a putea lucra. Potrivit fostului director al SCCF Grup Colas Iaşi, lucrările la şoseaua de centură a Sucevei sunt finalizate în proporţie de 80%, iar suma de bani necesară pentru a tăia panglica este de 55 de milioane de lei.

Lucrări sistate la şoseaua de centură a Sucevei

Totuşi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, este optimist în privinţa continuării finanţării lucrărilor la şoseaua de centură. „Nu există emoţii în privinţa finalizării acestei investiţii. Este posibil să mai apară sincope şi întârzieri, dar cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România mi-au dat asigurări că există fonduri suficiente şi vor fi alocate pentru finalizarea construcţiei", a declarat Cătălin Nechifor.

FOTO Lucrări de artă de-a lungul şoselei de centură a Iaşiului. Secretele inginereşti ale unor megastructuri VIDEO

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, cu o lungime de 13,4 km, au început în toamna lui 2008 şi aveau ca termen de finalizare toamna lui 2011. Din cauza lipsei banilor, lucrările au fost sistate de mai multe ori, iar termenul de finalizare a fost prelungit mai întâi pentru luna iulie 2012, iar mai nou s-a dat un alt termen: noiembrie 2012.

În ritmul în care se lucrează acum este greu de crezut că şi acest termen va fi respectat. Constructorul mai are de stabilizat un versant care alunecă, de montat parapeţi de protecţie pe poduri şi viaducte, dar şi ample lucrări legate de asfaltări, existând zone unde nu s-a făcut aproape nimic.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite