Suceava: Locurile de joacă, pericole pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele tobogane sunt lipsite de o saltea care să amortizeze aterizarea, leagănele abia se ţin în şuruburi, iar balansoarele nu au mânere sau scăunele.

Spaţiile de joacă, în special cele din parcurile de distracţii pentru copii, sunt pline de pericole. Părinţii care-şi scot micuţii în parcurile de joacă din Suceava trebuie să fie atenţi la orice pas al acestora. Multe dintre tobogane, legăne sau balansoare pot pune în pericol viaţa micuţilor.

„Am un copil de şase ani care, în urmă cu câteva luni, şi-a rupt mâna după ce a căzut de pe marginea toboganului. A vrut să coboare în picioare şi s-a dezechilibrat“, ne-a povestit Maria Ciornei.

Toboganul, pericol pentru coloană

Părinţii se plâng cel mai des de balansoarele care scârţâie şi care sunt lipsite de mânere de care copii să se ţină. Cele care au mânere nu au scăunel. „Este incomod pentru copii să stea direct pe bara de fier, mai ales că acum este vreme rece. Ar trebui puse nişte scânduri“, a declarat Liliana Tudor, mama unui copil de cinci ani. Locul de aterizare de la tobogan ar trebui să fie echipat cu un burete special.

Acesta însă lipseşte din unele parcuri, iar copiii aterizează din cădere direct pe pământ. Căzăturile sunt extrem de periculoase pentru coloană, susţin medicii pediatri. Chiar dacă efectele nu se simt imediat, repetarea căzăturilor poate cauza dislocări ori chiar fracturarea coloanei.

„Am avut cazuri cu copii de până la trei ani care au stat în ghips din această cauză. Dacă toboganul nu este asigurat cu un loc special de aterizare, părinţii ar trebui să aducă de acasă o pernuţă ori un burete care să amortizeze căzătura“, a declarat Andron Neagu, medic pediatru. Loviturile la cap sunt, de asemenea, periculoase. În cazul în care se întâmplă aceast lucru, părinţii trebuie să se prezinte de urgenţă la spital şi să ceară o tomografie.

„Mulţi copii ajung să aibă probleme abia după ce împlinesc 15 ani, din cauza căzăturilor din copilărie. În cele mai grave cazuri, copiii pot rămâne fără unul dintre simţuri sau le poate fi afectată porţiunea de creier corespunzătoare organului articulator“, a încheiat medicul Andron Neagu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite