Liceenii Sucevei, vânaţi de marile universităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii facultăţilor îşi fac reclamă prin unităţile de învăţământ cu locurile scoase la concurs pentru această vară. Olimpicii au ales deja facultăţi din străinătate, la care au fost admişi în urma testelor şi interviurilor susţinute lunile trecute.

Reprezentanţii universităţilor de stat şi particulare şi-au început campaniile de promovare, încă de acum câteva luni, pentru sesiunea de admitere care va avea loc în luna iulie.

Fiecare instituţie a avut propria abordare în ceea ce priveşte promovarea ofertei educaţionale în rândul liceenilor din anii terminali. S-au împărţit pliante cu informaţii despre cifra de şcolarizare, condiţii de cazare şi dotări, au fost prezentate filmuleţe despre viaţa de student şi au fost programate întâlniri directe cu liceenii pentru a răspunde oricăror întrebări legate de admiterea la facultate.

Adunaţi în aulă

Până acum, liceele bune au fost vizitate de zeci de astfel de echipe. „Am fost vizitaţi de reprezentanţi ai zece universităţi, din Bucureşti, Cluj, Suceava şi Iaşi. Eu am informat elevii şi i-am adunat în aulă, unde le-a fost prezentat un filmuleţ, au primit broşuri şi li s-a prezentat oferta universităţii“, a spus Dan Popescu, directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ Suceava. În funcţie de capacităţile şi posibilităţile financiare ale fiecăruia, elevii se orientează spre centre universitare de renume din ţară sau străinătate.

Spre exemplu, olimpicii sau elevii cu perfomanţe şcolare au ales facultăţi din Marea Britanie, Germania, Franţa sau Belgia, iar unii dintre ei au fost deja admişi în urma susţinerii unor testări şi interviuri.

„Unii dintre elevii noştri au fost deja admişi la universităţi din Anglia, alţii aşteaptă răspunsurile. Marea majoritate optează pentru centre universitare din Bucureşti, Iaşi şi Cluj“, a mai spus directorul Dan Popescu. Specializările spre care se îndreaptă absolvenţii de liceu sunt, de regulă, compatibile cu studiile liceale.

Facultatea, dictată de costurile de şcolarizare

„Elevii noştri optează tot pentru ştiinţe economice. Cei care-şi permit mai mult din punct de vedere financiar merg la universităţi din Iaşi sau Bucureşti, iar restul rămân în Suceava“, a declarat Cornel Romaşcu, directorul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir“.

Liceenii care vor să-şi continue studiile şi-au ales deja facultatea. „Voi da la Arhitectură în Bucureşti deoarece acolo sunt mai multe şanse ca să-mi fac o carieră“, a spus Augustin Dobrea, elev în clasa a XII-a.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite