Suceava: Liceele vânate de copiii sucevenilor (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Suceava sunt 8.300 de locuri pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

Până pe data de 25 iunie, elevii care au terminat şcoala gimnazială pot depune fişele pentru înscrierea la un colegiu.

Pentru anul şcolar 2009 - 2010, planul de şcolarizare în învăţământul liceal de zi din Suceava cuprinde 8.344 de locuri. Dintre  acestea, 532 de locuri sunt pentru liceele vocaţionale sau bilingve, care necesită probe de aptitudini.

După înscrierile care se încheie pe 25 iunie urmează repartizarea computerizată a elevilor, pe 3 şi 13 iulie.  Admiterea se face fără examen, pe baza mediei de absolvire. Nota finală se calculează în funcţie de media generală de la tezele cu subiect unic şi media generală de absolvire a claselor V-VIII, ambele având câte o pondere de 50%.

Locurile disponibile

În acest an, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” are 140 de locuri pentru boboci, iar la  Colegiul „Petru Rareş” sunt 224 de locuri. Liceul „Mihai Eminescu” va primi din toamnă 168 de elevi de clasa a IX-a, iar Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” încă 252 de adolescenţi.

„Liceele bune au condiţii de admitere mai severe, dar oferă elevilor condiţii bune de studiu, dascăli renumiţi şi laboratoare dotate ca în străinătate”, a spus Cosmin Avaravarei, absolovent de clasa a VIII-a. Pentru admiterea din acest an, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” a scos la concurs 140 locuri, iar Liceul cu Program Sportiv Suceava 168 de locuri. Tinerii care vor să urmeze cursurile  Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” au la dispoziţie doar 28 de locuri.

La Colegiul Agricol Fălticeni sunt 476 de locuri libere la clasa a IX-a, cele mai multe din tot judeţul. Şanse mari au şi cei care optează pentru Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, unde sunt 420. Colegiile „Petru Muşat”, „Samuil Isopescu” Suceava, „Mihai Băcescu” Fălticeni şi „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au câte 392 de locuri disponibile pentru viitorii liceeni.

Oferta de la  grupurile şcolare

Grupurile şcolare au disponibile pentru admiterea la clasa a IX-a din acest an următoarele locuri: Solca - 140, Vatra Dornei - 112, Broşteni - 56 de locuri, Cajvana - 196, Dolhasca- 112, Dorna Candrenilor-140, Dumbrăveni - 140 de locuri. La Iacobeni vor fi primiţi 84 elevi, la Liteni 112, iar la Moldoviţa 84 elevi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite