Suceava: Leoaica Panda are doi pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leoaica Panda de la parcul zoologic din Ilişeşti a fătat doi pui, săptămâna trecută. Proprietarul Dorin Şoimaru a anunţat abia ieri evenimentul, spunând că a vrut să fie sigur că puii vor

Leoaica Panda de la parcul zoologic din Ilişeşti a fătat doi pui, săptămâna trecută. Proprietarul Dorin Şoimaru a anunţat abia ieri evenimentul, spunând că a vrut să fie sigur că puii vor supravieţui. „La lei, fătările se anunţă după ce mama îşi scoate puii afară din culcuşul în care a avut loc travaliul. Până nu face asta, puii pot muri acolo”, a explicat Şoimaru.
El este în continuare îngrijorat că leoaica l-ar putea respinge pe unul dintre pui. „Dacă acesta nu suge suficient de la mama lui, nu capătă imunitate şi poate muri”, a adăugat proprietarul. Acesta a precizat că se gândeşte să ia în casă puiul care nu este favoritul leoaicei şi să îl hrănească cu biberonul, aşa cum a făcut şi în trecut.

Este a doua oară când la menajeria din Ilişeşti se nasc pui de lei în captivitate. Dorin Şoimaru are acum şapte lei, doi tigri, cinci babuini, dar şi animale mici precum ratoni, veveriţe zburătoare, porci spinoşi, precum şi păsări exotice. Parcul zoologic de la Ilişeşti este singura menajerie privată din ţară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite