Suceava: Lapte natural de vacă vândut la dozator în Piaţa Mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Lapte natural de vacă vândut la dozator în Piaţa Mică
Suceava: Lapte natural de vacă vândut la dozator în Piaţa Mică

Lichidul-minune poate fi cumpărat cu monede de 50 de bani introduse în automat

Aparatul a fost instalat ieri în piaţă de către un sucevean care-l alimentează cu lapte de la propria fermă.

Încă de dimineaţă a fost zarvă mare în Piaţa Mică. Zeci de suceveni care au trecut prin zonă pentru cumpărăturile uzuale s-au oprit pentru câteva clipe şi au privit cum, dintr-o maşinărie de metal, curge lapte. „Nu am mai văzut aşa ceva. Ce însemnă progresul tehnologic!“, s-a mirat Maria Frunză, o pensionară ce vinde legume în piaţă.


Cumpărători mulţumiţi


Mai îndrăzneaţă, o femeie a introdus patru monede de 50 de bani în automat şi, în câteva clipe, a umplut o sticlă de un litru cu lapte. „De acum numai aici voi veni să cumpăr lapte. Pare foarte curat şi proaspăt“, a declarat Verginica Marcea, în timp ce degusta produsul cumpărat. Exemplul  femeii a fost urmat de mulţi alţi suceveni astfel încât, în doar câteva ore, dozatorul amplasat ieri în Piaţa Mică „s-a uşurat“ de 70 de litri de lapte.


Majoritatea vin şi se uită. Au fost însă şi persoane care au cumpărat. 70 de litri e foarte bine pentru prima zi. Preconizam că vom vinde 100 de litri zilnic peste două săptămâni“, a declarat Mihai Flutur, proprietarul dozatorului. Sucevenii pot procura lapte natural, provenit de la vacile din propria fermă a producătorului, la preţul de doi lei pentru un litru, prin introducerea monedelor de 10 sau de 50 de bani în aparat.

Doritorii pot cumpăra lapte şi cu paharul, suma minimă acceptată fiind de 50 de bani pentru 250 de mililitri de lapte. „Oricine doreşte este binevenit. Pot cumpăra lapte proaspăt şi cu paharul. Pot achiziţiona orice cantitate de lapte cuprinsă între 250 de mililitri şi 2,5 litri“, a declarat Vasile Tudose, îngrijitorul dozatorului.


Inspirat de o emisiune TV


Ideea amplasării dozatorului îi aparţine lui Mihai Flutur, un fermier sucevean ce vindea înainte lapte în Piaţa Centrală.
Acesta a contractat aparatul cu o capacitate de 500 de litri cu ceva mai bine de 10.000 de euro. „Ideea mi-a venit în urma unei emisiuni la televizor. În plus, am un prieten în Bistriţa care are două astfel de aparate“, a explicat investitorul sucevean Mihai Flutur.


Faptul că a avut vânzări excelente încă din prima zi l-a încurajat pe bărbat să-şi extindă afacerea până la sfârşitul anului. „Până la iarnă voi mai instala trei dozatoare în Suceava. Două dintre ele, amplasate în Burdujeni şi Obcini, vor fi ale mele, iar un dozator, ce va fi amplasat în Piaţa Centrală va aparţine prietenului din Bistriţa“, a adăugat Flutur.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite