La Spitalul Judeţean, cu pastilele de-acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi sunt asiguraţi şi-şi cumpără singuri reţetele, puţini pacienţi se gândesc după externare să şi le deconteze.

După ce şi-au plătit zeci de ani contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale, unii suceveni sunt puşi în situaţia de a scoate şi ultimii bănuţi din buzunar pentru a-şi trata bolile de care suferă.

„Sunt bolnav de inimă şi mă simt rău. Am lucrat o viaţă întreagă, iar când am ajuns la spital aflu că trebuie să dau bani pentru medicamente. E bătaie de joc. Să le fie ruşine la toţi!“, spune supărat Ioan Morariu (72 de ani), din Salcea.
Lipsurile medicilor, bucuria farmaciştilor

Şi alţi pacienţi se plâng de lipsa de medicamente din spital şi de faptul că trebuie să-şi facă singuri aprovizionarea cu pastilele de care au nevoie. Necazul lor este bucuria farmaciştilor din zona spitalului, care sunt asaltaţi de cumpărători în halate şi pijamale.

„Vin şi cumpără medicamente de toate felurile. Au fost zile când au venit şi au cumpărat serigi, pansamente, faşe. Spitalul nu are aproape nimic. Vin şi asistentele şi cumpără medicamente şi materiale sanitare“, a explicat angajata unei farmacii din apropierea Spitalului Judeţean.

„Avem medicamentele din clasele principale“

Pe de altă parte, reprezentanţii spitalului spun că nu au probleme majore în ceea ce priveşte stocul de medicamente.
„Deocamdată, în Urgenţă nu avem niciun fel de probleme. Pe secţii avem medicamentele din clasele principale, medicamentele uzuale, însă sunt şi din cele mai scumpe, pe care bolnavul trebuie să şi le cumpere“, a explicat doctorul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Spre exemplu, Ciclofloxacinul, folosit în infecţii urinare, poate să fie în spital doar pentru administrare orală, însă dacă sunt situaţii în care bolnavul are nevoie de injectabil, pentru o acţionare mult mai rapidă, trebuie să şi-l achiziţioneze singur.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite