Jumătate dintre aspiranţii la un post de suplinitor în şcolile sucevene au picat examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 dintre cei 241de candidaţi suceveni care s-au prezentat la concursul de suplinire calificată au obţinut note sub cinci. Cea mai mare notă a fost 9,25, fiind obţinută de un candidat de la disciplinele tehnice.

Potrivit Laurei Hacman, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, un număr de 112 candidaţi au obţinut note sub cinci, iar alţi 101 candidaţi au obţinut note peste cinci. Din totalul candidaţilor care au luat note sub cinci, 22 au ţintit o catedră de limba engleză, 13 de pedagogie şi 20 se vroiau profesori de educaţie fizică.

Din cei 101 candidaţi care au obţinut note peste cinci, 22 au obţinut note peste şapte, 79 de note au fost între 5 şi 7, iar cea mai mare notă, 9,25, a fost obţinută de un candidat de la disciplinele tehnice.

La nivelul judeţului Suceava sunt 438 de posturi vacante şi 168 de posturi rezervate, iar cei 227 de candidaţi care au obţinut note între 5 şi 7 la examenul de Titularizare şi nu au ocupat un post ca titular, precum şi candidaţii care au obţinut note peste cinci la concursul de suplinire calificată vor fi repartizaţi pe aceste posturi.

La concursul pentru suplinire calificată, care a avut loc pe 4 august, s-au înscris 490 de candidaţi, însă s-au prezentat în sala de examen doar 241 dintre ei, iar 27 s-au retras după prima oră de concurs, invocând motive personale sau de sănătate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite