Suceava: Jocurile de noroc, patima sucevenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Jocurile de noroc, patima sucevenilor
Suceava: Jocurile de noroc, patima sucevenilor

În fiecare seară sălile sunt pline de oameni care-şi lasă economiile la aparatele mecanice. Chiar dacă aceştia îşi propun să nu mai vină, nu se ţin niciodată de promisiune.

Zeci de mii de lei, atât se lasă zilnic în fiecare aparat de jocuri amplasat prin cazinouri, baruri, schimburi valutare sau spălătorii auto. Cazinourile şi locurile special amenajate pentru jocuri şi pariuri sportive sunt pline pe timp de criză, mai ceva ca-n vremurile bune. Indiferent dacă sunt salariaţi ori şomeri, sucevenii dependenţi de astfel de cîştiguri îşi lasă şi banii de pâine „la voia întâmplării”. Cei mai mulţi însă au datorii pe care nu mai reuşesc să le plătească.

„Dacă ai câştigat o dată nu te mai poţi opri, este ca un drog. Într-o singură seară am băgat 2.000 de lei în aparate şi tot nu m-am învăţat minte“,  povesteşte Ionuţ Ciubotariu, un tânăr dependent de jocurile de noroc.

La pariurile sportive intervine flerul

Tânărul  susţine că „oricum cîştigurile sunt programate de aparat la anumite intervale de timp“. „Ai însă tot timpul în cap ideea că ai putea cîştiga marele premiu şi nu poţi scăpa de asta“, a completat tânărul.

În medie, fiecare jucător amator pierde pe săptămână în jur de 500 de lei. Cei înrăiţi ajung să depăşească cu mult 1.000 de lei, bani pe care de cele mai multe ori nu-i mai recuperează. Dacă la aparate jucătorii sunt ghidaţi de noroc, la pariurile sportive trebuie să ştii tot ce mişcă în competiţii. „Aici poţi băga un leu şi poţi scoate un miliard. Contează mult cum anticipezi victoriile, care sunt cotele echipelor şi mai ales cît de mult rişti. Poţi paria pe o echipă slabă, care la prima vedere nu are nici o şansă, dar care are o cotă mult mai mare şi poţi lua bani frumoşi“, spune Andrei, student.

Dintre cei cuprinşi de patima pariurilor, peste jumătate au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Există însă şi excepţii, minori care depun pariurile pe buletinele altora mai mari. „Ţin minte că într-o zi, un băiat de 10 ani a pariat şi a cîştigat 3.000 de lei. El a intuit echipele, iar tatăl său a depus biletul. Copilul pusese doar un leu, să-şi încerce norocul“, îşi aminteşte Codrin Cozma, administrator la un local ce deţine aparate de joc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite