Joaca la mall a copiilor, bucuria părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O oră petrecută aici costă 10 lei. În schimb, micuţii sunt supravegheaţi tot timpul de asistenţi special instruiţi.

Moda americană a spaţiilor de joacă pentru copii, amenajate în interiorul centrelor comerciale, prinde tot mai mult printre părinţii suceveni. Mulţi dintre ei aleg să-i lase pe cei mici sub supravegherea unor asistenţi sociali, în timp ce-şi fac cumpărăturile la mall sau vor să aibă parte de câteva momente de linişte.
 

„Nu are cine sta cu fata. Părinţii mei sunt la ţară şi ne vine greu de câte ori vrem să ieşim în oraş. Venim în
fiecare weekend aici, ducem copilul o oră la joacă şi noi bem o cafea, stăm de vorbă“,
a spus Nicoleta Cocianga, profesoară. Aceasta crede că fetiţei îi prinde bine deoarece învaţă să socializeze şi să comunice mai bine în compania celorlalţi copii.

Părinţii au scăpat de-o cheltuială în plus

Alţi părinţi optează pentru spaţiul de joacă din motive strict financiare. „Am păţit-o de «n» ori. El vrea jucării, dulciuri scumpe şi plânge până acasă, dacă nu-i iau. Aşa dau 10 lei şi ştiu că se simte şi el bine, are copii cu care să se joace şi eu îmi cumpăr ce-mi trebuie. De fiecare dată cheltuiam cu minimum 30 de lei în plus“, mărturiseşte Ancuţa Huţanu, mama unui copil de cinci ani.

Angajaţii spaţiului de joacă din mall spun că au avut cazuri în care părinţii au uitat că au venit cu copilul la cumpărături şi au plecat acasă. „Ţin minte că odată tatăl s-a întors să-şi ia copilul cu două ore întârziere. Plecase acasă, iar când au ajuns şi-au dat seama că nu lăsase copilul la vecini ca de obicei şi că acesta rămăsese în spaţiul de joacă“, povesteşte Roxana, vânzătoare în complex.

Copiii au locuri de joacă special amenajate în mai toate complexele comerciale din oraş. Spaţiul de joacă „Cutezătorul“, din interiorul Shopping City Suceava, atrage zilnic zeci de copii, chiar dacă o oră de joacă îi costă pe părinţi 10 lei.

De ei au grijă câţiva asistenţi sociali de la Fundaţia Umanitară „Juventus“. „Se simt ca într-un parc de distracţii, au tobogane, mingi, iar cel mai mult îndrăgesc trambulina, unde sar pe rând ca să nu se lovească. Părinţii preferă să dea 5 lei pentru 30 de minute sau 10 lei pentru o oră şi să facă cumpărăturile în voie“, spune Camelia, angajată.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite