Hoţii au spart policlinica din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dimineaţă, când primii angajaţi ai Policlinicii din Suceava au venit la muncă, au descoperit că uşa de la intrare a fost deschisă forţat. Şi uşa unui cabinet medical din interior era spartă, aşa că au pus mâna pe telefon şi au sunat imediat la 112.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că unitatea medicală avea sistem de avertizare şi chiar şi un contract cu o firmă de pază.

„Unitatea este prevăzută cu sistem de alarmă şi este monitorizată de o societate de pază, însă în momentul comiterii spargerii, sistemul era decuplat, acolo efectuându-se pentru o scurtă perioadă lucrări de mentenanţă", a declarat Cristian Papuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Policlinica este într-o zonă intens circulă, aflată foarte aproape de toate celelalte puncte importante din oraş: primărie, spital, poliţie, universitate, având deschidere la strada principală.

Hoţii au intrat în instituţie, au forţat uşa de la un birou, au intrat şi au furat 900 de lei. În interiorul încăperii se află şi un ATM ce aparţine unei bănci. Uşa compartimentului în care se aflau banii a fost forţată, dar nu a putut fi deschisă, iar hoţii s-au lăsat păgubaşi, mulţumindu-se cu suma de bani luată din acel cabinet. Ei nu au luat nici alte bunuri din unitatea medicală.

Personalul băncii a deschis automatul şi a observat că sigiliile cutiilor de depozitare a banilor nu sunt rupte. Pe lângă cei 900 de lei furaţi, hoţii vor fi puşi să achite încă 100 de lei reprezentând reparaţiile la uşa policlinicii care a fost forţată şi alţi bani pentru că au spart bancomatul. Reprezentanţii unităţii bancare vor comunica poliţiştilor valoarea distrugerilor provocate la ATM.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului", a declarat Cristian Papuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite