Suceava: Muzeul de Istorie intră în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Muzeul de Istorie intră în reparaţii
Suceava: Muzeul de Istorie intră în reparaţii

După mulţi ani de uitare, Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina va fi reabilitat şi modernizat, începând de anul viitor. În urma selectării proiectului „O clădire de

După mulţi ani de uitare, Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina va fi reabilitat şi modernizat, începând de anul viitor. În urma selectării proiectului „O clădire de patrimoniu -muzeu pentru mileniul III“, întocmit de Consiliul Judeţean Suceava, Complexul Muzeal va primi aproximativ 50 de milioane de lei, bani care provin din fonduri europene nerambursabile.

Documentaţia privind reabilitarea muzeului a fost depusă şi va fi promovată în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 privind restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea sau modernizarea infrastructurii conexe.

Lucrările vor dura doi ani

Conform proiectului întocmit de consilierii suceveni, lucrările vor schimba aproape în totallitate aspectul şi dotarea muzeului. Astfel, potrivit proiectului, lucrările prevăd consolidarea structurii de rezistenţă, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi electrice, a mansardei şi a demisolului, dar  şi înlocuirea reţelei de canalizare.

Vor fi amenajate şi o sală de conferinţe cu 150 de locuri, o parcare, dar şi o rampă pentru persoanele cu handicap. Lucrările vor fi terminate în doi ani şi vor exclude modificări la faţadă şi la elementele decorative exterioare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite