Bazarul, inundat de ploile torenţiale (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie de o oră a inundat Suceava, luni noapte. Bazarul, mai multe subsoluri şi parterul Spitalului Judeţean au fost inundate.

Bazarul Suceava şi mai multe obiective din municipiu au fost inundate, iar ploile continuă şi la această oră.

Zeci de suceveni şi basarabeni şi-au găsit marfa nevândută distrusă în barăcile de tablă de pe Calea Unirii. Apa le-a ajuns până la genunchi iar pompierii se străduie să o scoată cu motopompe, însă ploaia nu-i prea lasă.

După o noapte de cod galben şi astăzi dimineaţă ploile au continuat să inunde străzile şi spaţiul comercial din bazar. “N-am mai putut salva mare lucru, am avut încălţăminte şi au intrat la apă, s-au distrus”, spune amârât Ionel Cicoveanu, comerciant.

image

Comercianţii din Bazarul Sucevei, cel mai mare din ţară, spun că au pierderi mari după aceste inundaţii. Aceştia răscolesc apele pentru a mai putea salva ceva marfă.

"Tarabele au fost pe jumătate în apă. Acum scoatem ce mai putem. Am pierderi de peste 5.000 de euro. De la ora 02.00 sunt aici şi scot marfa din apă”, ne-a declarat un comerciant.

Alţi comercianţi au avut ghinionul să lase în tarabe marfă perisabilă precum alimente sau îmbrăcăminte şi spun că acestea nu mai pot fi puse în vânzare.

image

Apa a trecut de jumătate de metru şi în curţile unor societăţi comerciale din zona Iţcani. Străzile oraşului au devenit lacuri de acumulare, apa ajungând şi la un metru.

Parterul Spitalului Judeţean Suceava a fost şi el inundat, după ce apa a intrat în valuri pe uşile spitalului. Pompierii au intervenit toată noaptea în municipiul Suceava, unde mai multe artere au fost inundate. Şoferii au rămas printre ape sau cu maşinile blocate în parcări.

image

Cele mai afectate zone au fost: bulevardul George Enescu, strada Gheorghe Doja şi zona bazarului. Pe George Enescu, patru şoferi au fost scoşi de cei de la protecţia civilă dintre ape după ce au rămas împotmoliţi acolo.

Parcarea şi intrarea Gării Burdujeni Suceava au fost inundate, iar pasagerii ajunşi la destinaţie au trebuit să înconjoare clădirile din vecinătate pentru a putea ajunge la stradă. 

image

La Spitalul Judeţean, parterul în care se află ambulatoriile, computerul tomograf şi aparatură de radioologie de ultimă generaţie, a fost inundat. Au intervenit pompierii şi angajaţii spitalului pentru a scoate apa.

image

Pompierii suceveni nu au avut de luptat doar cu apele. Ei au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu provocat de fulgere, în localitatea Moara.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite