Interlopul ieşean Cosmos Tănase a încercat să plaseze cocaină la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temutul membru al lumii interlope din Iaşi, cunoscut ca "Prinţul ţiganilor" şi arestat recent de Tribunalul Iaşi, a încercat să vândă droguri şi pe piaţa din Suceava.

Informaţia reiese din propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi.

„În noaptea de 21 spre 22 decembrie 2011, Cosmos Tănase s-a deplasat în municipiul Botoşani unde s-a întâlnit (într-o locaţie
numită „hotelul lui Chioru'") cu Cătălin Turiceanu, din Suceava. Scopul întâlnirii a constat în interesul lui Cosmos Tănase de a identifica, prin Turiceanu, persoane dispuse să preia, pentru consum propriu, sau pentru distribuţie, o cantitate de cocaină (20 de doze)"
, se arată în propunerea de arestare pe care procurorii au depus-o la Tribunalul Iaşi.

Până la urmă, tranzacţia n-a mai avut loc, iar drogurile n-au mai fost distribuite pe piaţa suceveană.

Cosmos Tănase este considerat de anchetatori liderul unei grupări de trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi organizat preluarea cantităţii de 1,6 kilograme de cocaină din Spania, transportul acesteia prin intermediul locotenenţilor săi, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai.

EXCLUSIV Cocaina lui Cosmos Tănase la îndemâna oricui. Marfa a fost ascunsă în casa scării

"Prinţul ţiganilor", Cosmos Tănase, reţinut pentru trafic de cocaină

Procurorii susţin că, iniţial, „prinţul ţiganilor" a încercat să vândă cocaina patronului unei fabrici de încălţăminte din Spania. Acesta n-a cumpărat-o pentru că era de slabă calitate. Marfa a fost adusă apoi la Iaşi.

Tănase ar fi încercat să-i vândă cocaina unui sucevean şi ar fi furnizat mai multe doze unor consumatori din Iaşi. În cele din urmă reţeaua a încercat să distribuie drogurile în judeţul Galaţi.

Rămâneţi pe suceava.adevarul.ro pentru detalii despre acest caz.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite