Instituţiile publice, închise de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În schimb, spitalele, Ambulanţa şi farmaciile lucrează normal. Sucevenii care vor să îşi plătească taxele, impozitele sau au drum la instituţiile publice din Suceava vor fi nevoiţi să meargă abia marţi.

 Toţi funcţionarii publici din Consiliul Local şi cel Judeţean, dar şi din restul instituţiilor de stat, sunt astăzi liberi conform Codului Muncii aflat în vigoare. Potrivit acestuia, prima şi a doua zi de Rusalii au fost introduse din acest an ca zile libere.


De asemenea, profesoriii, elevii şi studenţii se vor bucura de o vacanţă prelungită până marţi, când vor reveni la şcoală. Sucevenii care vor avea nevoie de un medic se vor putea adresa Unităţii de Primire a Urgenţelor, unde medicii vor lucra la foc continuu.


Medicii, la foc continuu

„Luni, spitalul va funcţiona cu program de sâmbătă şi duminică, iar pe toate secţiile se va asigura continuitatea prin liniile de gardă. În ceea ce priveşte UPU, aici medicii lucrează la foc continuu, la program normal“, a spus Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava.


În aceeaşi situaţie este şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean care asigură continuitatea, programul fiind acelaşi ca şi în zilele anterioare. Sucevenii care vor avea nevoie de medicamente vor putea merge la orice farmacie din Suceava în timpul programului stabilit de aceasta.


„Farmaciile lucrează normal luni, iar continuitatea se asigură prin Farmacia DornaFarm de lângă spital, care este cu program non-stop“, a explicat Doiniţa Cocriş, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Suceava.


Scrisori trimise marţi


Cei care vor dori să doneze sânge nu vor putea face acest lucru deoarece angajaţii Centrului de Transfuzii Sangvine Suceava au anunţat deja că vor reveni la muncă abia marţi. Cei care nu au renunţat la serviciile Poştei Române vor fi nevoiţi să mai aştepte încă o zi pentru a-şi expedia scrisorile sau coletele. Toate oficiile poştale vor fi închise luni.


De asemenea, băncile au anunţat că vor pune lacătele pe uşă. Nicio unitate BCR nu va fi deschisă mâine, în schimb unele bănci precum BRD sau Raiffensen Bank vor avea deschise unităţi aflate în marile centre comerciale, care vor funcţiona normal.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite