Incredibil! Confiscat de vameşi, un autoturism a fost furat de proprietar din PTF Siret!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama Siret
Vama Siret

Incredibil, dar adevărat. Se întâmplă în România anului 2012, iar evenimentul poate fi catalogat drept prostia anului. Un autoturism pe care vameşii l-au confiscat pentru că era modificat şi în interior s-au găsit ascunse 11 baxuri de ţigări a fost furat de proprietar care a plecat liniştit acasă, în Ucraina.

Episodul tragi-comic s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, şi este o dovadă fără echivoc a lipsei de profesionalism a unor reprezentanţi ai unei instituţii a statului, respectiv Biroul Vamal Siret.

Peste 25.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera cu Ucraina

Totul a început vineri, când un microbuz marca Mercedes, cu numere de Ucraina, a fost oprit în PTF Siret pentru control. Cu ocazia verificărilor, în maşină s-au găsit ascunse, în lăcaşuri special amenajate, 11 baxuri de ţigări de provenienţă ucraineană. Potrivit legislaţiei în vigoare, ţigările au fost confiscate, iar autovehiculul a fost, de asemenea, sechestrat.

Doi tineri, prinşi cu aproape 3.500 de pachete de ţigări de contrabandă

Inspectorii de la Biroul Vamal Siret aveau obligaţia să sigileze maşina şi s-o păstreze în custodie până când statul român o valorifica. Maşina a rămas în PTF Siret, dar în noaptea de duminică spre luni a dispărut, furtul fiind observat de vameşi abia luni după-amiază, în jurul orei 16.30. Între timp, din înregistrările video studiate, s-a aflat că proprietarul a venit cu chei potrivite, s-a urcat în maşină şi a trecut frontiera de stat fără nici un fel de piedică.

Mai grav este că un asemenea eveniment nu este singular, în vara anului trecut o altă persoană de naţionalitate ucraineană procedând în mod similar. Şi atunci, proprietarul a venit cu chei potrivite şi de sub nasul vameşilor şi-a luat maşina fără ca nimeni să-l oprească.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Iaşi, care aveau în custodie maşina, se ascund de răspundere. „Confirmăm evenimentul, dar nu putem oferi mai multe date pentru că este o anchetă în derulare", a declarat inspectorul principal Liana Barbu, purtătorul de cuvânt al DRAOV Iaşi.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite