UPDATE Incendiu devastator în Cornu Luncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece clădiri au luat foc sâmbătă în jurul orei 11.30. Incendiul a pornit de la o casă, dar din cauza vântului foarte puternic, flăcările s-au extins extrem de repede şi la locuinţele din jur. Pompierii s-au luptat timp de cinci ore să stingă focul. Ei au intervenit cu 12 autospeciale în acest caz.

UPDATE ORA 9.15 Pompierii s-au chinuit timp de cinci ore ca să lichideze incendiul. Acesta pare să fi izbucnit din cauza jarului şi scânteilor căzute de la o sobă. Au fost afectate şase gospodării (patru acoperişuri la case de locuit şi şase anexe). Într-una din locuinţe erau şi două butelii de aragaz care riscau să explodeze, dar au fost scoase la timp.

La faţa locului s-au deplasat nouă autospeciale, două ACI, două autoturisme - acestea de la Suceava, Gura Humorului, Solca,dar şi o autosanitară de la Fălticeni, trei echipaje de poliţie şi gruparea mobilă a IPJ Suceava. Au intervenit şi pompierii maghiari cu trei autospeciale.

"Intervenţia comună a demonstrat că pe câmpul de luptă al pompierilor nu este nevoie de translator, iar legile care guvernează activitatea de stingere a focului, procedurile şi cutumele profesionale sunt universal valabile", a precizat colonelul Ion Burlui.

În jur de 80 de oameni s-au chinuit să stingă flăcările şi să acorde primul ajutor persoanelor afectate.

UPDATE ORA 15.00 O echipă de pompieri din Ungaria a trecut întâmplător prin localitate, aceasta deplasându-se spre Republica Moldova. Au intervenit şi pompierii maghiari pentru a ajuta la stingerea incendiului.

Nouă persoane au făcut atac de panică, dar nu sunt victime ale focului.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii flăcărilor. Vântul extrem de puternic face foarte dificilă misiunea pompierilor.

ORA 12.30 În incendiu au fost cuprinse o casă şi alte şapte anexe aparţinând altor locuinţe.

Vom reveni cu amănunte.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite