Incediu devastator în Stulpicani. Cinci autospeciale au fost necesare pentru a stinge flăcările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de intervenţie Gura Humorului, împreună cu SVSU Stulpicani, a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile D, din localitate. Au mai fost solicitate în sprijin câte o autospecială de la Detaşamentele de pompieri Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.

La sosirea pompierilor, ardeau adăpostul de animale şi o magazie pentru furaje, construcţii din lemn, acoperite cu tablă, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi alte anexe gospodăreşti. În aproximativ jumătate de oră pompierii au reușit să localizeze incendiul, salvând din calea flăcărilor locuinţa, anexele gospodarului, doi porci, cinci vaci şi 15 păsări.

"Au ars adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 290 metri pătraţi, magazia de lemne, pe o suprafaţă de 16 metri pătraţi, şi circa 20 de tone de fân", a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Din cauza cantităţii mari de fân au lucrat până spre ora 9.00 pentru lichidarea ultimelor focare, împrăştiind furajele pentru a nu se ascunde în acestea jar ce ar putea reaprinde incendiul.

Din primele cercetări ale pompierilor, a rezultat că focul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui cablu defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite