Încasări record pentru taximetrişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii îşi aşteaptă clienţii
Taximetriştii îşi aşteaptă clienţii

Unii taximetrişti au reuşit să strângă şi 1.500 de lei, de două ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Crăciunul a reprezentat un prilej de bucurie pentru taximetriştii suceveni. Deşi au fost la serviciu şi nu au putut să se bucure alături de cei dragi, aceştia sunt mulţumiţi că în această perioadă au reuşit să-şi umple buzunarele cu bani.

Bucuria taximetriştilor a început încă de pe data de 23 decembrie, când sucevenii erau în toiul cumpărăturilor pentru Crăciun. Deoarece numărul celor care au pornit în căutarea cadoului perfect ori a produselor pentru masa de Sărbători a crescut simţitor comparativ cu o zi obişnuită, prin staţiile de taxi cu greu mai putea fi zărită o maşină galbenă.

Luptă pentru un taxi

Mai mult chiar, uneori, cei care au comandat un taxi au rămas fără el deoarece alţii, mai îndrăzneţi, li l-au suflat de sub nas.
„Am chemat un taxi şi s-a băgat peste mine un bărbat, aşa că a trebuit să caut o altă maşină“, a declarat Elvira Ioniţă, educatoare.

În ultimele patru zile, taximetriştii au reuşit să strângă dublu, iar unii chiar triplu, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Am câştigat aproximativ 1.500 de lei. Mi-a mers mult mai bine decât anul trecut, când, în aceeaşi perioadă, am câştigat vreo 700 de lei“, a declarat Matei Ciubotariu, taximetrist.

„De-ar fi mereu Crăciun...“

Comparativ însă cu o zi obişnuită, taximetriştii au câştigat chiar şi de cinci ori mai mult într-o zi de Crăciun. „Dacă într-o zi oarecare făceam cu greu 30 de lei, acum am câştigat şi 150 de lei pe zi. De-ar fi mereu Crăciun, ce bine ar fi“, a declarat Dumitru Olaru, taximetrist. Şoferii au fost solicitaţi chiar şi de cei care au maşini, dar care au ţinut să petreacă Crăciunul aşa cum se obişnuieşte, cu mâncare şi băutură.

„Sunt şofer, însă am preferat să iau un taxi şi să ajung la prieteni. Dacă mergeam cu maşina nu mai puteam să mă bucur de bucatele tradiţionale şi de vinul de casă“, a declarat Radu Tudose, agent vânzări.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite