Încă 1 milion de euro în parcarea subterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii consideră investiţia inutilă. Ei spun că cele 10 milioane de euro pentru 160 de locuri de parcare nu se justifică.

Parcarea subterană din Centru, deşi e doar în stadiu de proiect, se dovedeşte a fi un loc unde banii par a fi înghiţiţi în neştire. Fondurile iniţiale de 9 milioane de euro vor fi suplimentate cu încă 1 milion de euro din cauza problemelor create de pânza freatică.

„Avem probleme la realizarea parcărilor subterane în centru. Este o zonă foarte sensibilă, în care pânza freatică este la suprafaţă“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

„Acum ori niciodată“

Mai exact, conform edililor, investiţia presupune consolidarea platoului central prin montarea câtorva sute de piloni astfel încât obiectivul să fie solid, iar intervenţiile să nu afecteze blocurile din preajmă. Dacă în privinţa construirii parcării banii provin în proporţie de 70% de la UE, în cazul consolidării cu piloni banii vor fi luaţi din bugetul local.

„Din păcate, aceste lucrări sunt neeligibile şi o să fie suportate de noi. Dacă nu facem acum aceste parcări subterane, nu le mai putem face niciodată pentru că ele nu sunt eficiente din punct de vedere economic“, a precizat primarul Ioan Lungu. Dacă toate hopurile vor fi trecute cu brio, parcarea subterană ar urma să devină operaţională până în 2013, termenul-limită stabilit de Uniunea Europeană.

Sucevenii nu sunt încântaţi că se vor cheltui 10 milioane de euro pentru 160 de locuri de parcare. „Sunt prea mulţi bani pentru prea puţine locuri. Mai bine ar investi banii ăia în asfaltări ca să nu mai ajungem săptămânal la service“, a spus Dumitru Puşcaşu, comerciant.

300 de garsoniere

Unii suceveni sunt de părere că banii ar merita investiţi într-un cinematograf, în locuri de joacă pentru copii sau chiar în construirea de locuinţe pentru tineri.  „De banii ăia ar da vreo 300 de garsoniere tinerilor. Ar merita mai mult o astfel de investiţie decât 160 de locuri de parcare“, a spus Alexandra Onceanu, educatoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite